Legenda jugoslovenskog sporta: Moralna priznanja najviše znače

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda jugoslovenskog sporta: Moralna priznanja najviše znače

Miroslav Cerar, koji je osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1964. i 1968. godine, prisetio se najvećih uspeha u karijeri.
Cerar, nekada najbolji gimnastičar sveta i velika zvezda jugoslovenskog sporta boravi u Beogradu gde je prisustvovao promociji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tokiju.

"Bila je zastava, himna i zlatna medalja. To puno znači. Možda čak u tom trenutku čovek nije bio svestan šta to znači, ali kasnije dođe za tobom veliki ponos. Mi smo dobili najviša moralna priznanja. Bilo je takvo vreme", rekao je Cerar.
Cerar je izabran za Jugoslovenskog sportistu godine tri puta - 1961, 1963. i 1964. godine, a 1999. godine je primljen u Internacionalnu kuću slavnih za gimnastiku. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legendarni gimnastičar u Beogradu: Cerar za “Novosti” o medaljama sa OI i poklonu koji je dobio od Japanaca

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2019

Sećam se Tokija 1964. kao da je juče bilo. Gostoprimstvo ljudi, grad čist kao apoteka, uslovi za takmičenje. Sve je bilo do tada neviđeno za nas iz ovog dela Evrope - priča Miroslav NEKADA smo prelazili pola sveta, ali smo sa osmehom osvajali zlatne medalje. Sa istim žarom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.