Legenda Liverpula: Da je Vidić došao kod nas...

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Liverpula: Da je Vidić došao kod nas...

"Malo je nedostajalo da igram sa njim", rekao je čuveni štoper kluba sa Enfilda.

Foto: Getty Images/ Ian Walton

Već godinama je poznato da je Liverpul svojevremeno baš "zagrizao" za Nemanju Vidića (35) i da je pre Mančester junajteda hteo da ga dovede iz Spartaka iz Moskve.

Međutim, Aleks Ferguson bio je brži i snalažljiviji, pa je jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige završio te 2006. godine na Old Trafordu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Legendarni štoper Liverpula Džejmi Karager napisao je ovog vikenda u svojoj kolumni da su na Enfildu 2005. pomislili da su snažnog Užičanina već ubedili da dođe među "Redse", ali je ta procena, ipak, bila pogrešna.

"Voleo bih da sam igrao sa Vidićem. Umalo i jesam. Rafa Benitez je u decembru 2005. poverovao da ga je 'potpisao', ali je Mančester junajted 'uskočio' prestigao Liverpul", objasnio je nekadašnji defanzivac, koji je od početka do kraja karijere igrao za klub sa Enfilda.

"Vidić je bio jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg je Aleks Ferguson 2007. godine izborio nazad titulu od Žozea Murinja", dodao je Englez.

Sortirajući najbolje defanzivce, Karager je rekao da bi Srbina postavio za nekoliko mesta više da može da zaboravi njegove duele protiv Fernanda Toresa, iz kojih je Španac češće izlazio kao pobednik.

Vidić je igrao za Junajted osam godina i nastupio u tri finala Lige šampiona za četiri godine. Osvojio je pet titula i po jednom bio šampion Evrope i sveta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.