Legenda Juventusa i Napolija zna ko će odlučiti italijanski derbi!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Juventusa i Napolija zna ko će odlučiti italijanski derbi!

Da li se slažete sa Ferarom?

Današnji okršaj između Juventusa i Napolija može biti jedan od onih mečeva koji mogu biti ključni za nastavak sezone oba kluba. Neće odlučiti o titulu pošto je još uvek rano, ali pružiće nam odgovor na mnoga pitanja.

Pre svega, da li Napoli može biti ravnopravan konkurent Staroj Dami do kraja prvenstva.

A ko je pozvaniji da komentariše večerašnji duel, no čovek koji je u svojoj karijeri dugo godina nosio dres oba >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kluba - Ćiro Ferara.

Kao fudbaler je igrao samo za ova dva kluba u svojoj karijeri, prvo dres Napolija čitavih deset godina (1984-1994) a potom i dres Juventusa (1994-2005) gde se kasnije okušao i kao trener.

"Anćeloti i Alegri? Po mom mišljenju treneri u Seriji A znaju najbolje da čitaju igru i ako treba kasnije prilagode taktiku u toku same utakmice. Ne bi me čudilo da vidimo par iznenadnih izmena u drugom poluvremenu kod oba trenera", komentariše svoje kolege Ćiro.

Napoli je izgubio svog glavnog kreativca Žoržinja koji je prešao sa Sarijem u Čelsi.

"Anćeloti je uvideo da bez Žoržinja ne mogu da igraju 4-4-3 tako. Promenio je taktiku i pozicije svojih igrača i vidimo da to prosperira trenutno – Insinje je veoma efikasan a odbrana je čvršća."





"Ključni igrači po meni su Pjanić i Kaljehon. Pjanić je postao nezamenljiv u Juventusu, odličan je kreator igre i ima odlično izvođenje prekida. Kod Napolija Kaljehon zato što špansko krilo donosi balans između napada i odbrane a veoma je nepredvidiv. On i Insinje čine odličan tandem napred", završio je svoj komentar predstojećeg derbija Ćiro Ferara.

PIŠE: Stefan Matić

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.