Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Čelsija u korupcionaškoj aferi

Bivši proslavljeni fudbaler i sadašnji menadžer člana Čempionšipa Džimi Flojd Haselbajnk uhvaćen je na djelu. On je snimljen da je tražio novac za usluge posredovanja u transferima igrača u njegov tim i sada mu, logično, prijeti otkaz, prenose engleski mediji.

Bivši golgeter Čelsija bio je jedna od “meta” novinara britanskog Telegrafa u njihovoj velikoj akciji razotkrivanja korupcije u Premijer ligi, zbog koje je već “stradao” sada već bivši selektor “Gordog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << albiona” Sem Olerdajs.

“Big Sam” je, podsjetimo, vjerujući da su novinari zapravo predstavnici strane agencije, od iste tražio novac, a zauzvrat ih uputio kako da zaobiđu određene zakonske okvire prilikom transfera igrača.

Slično kao i Olerdajs, i Haselbajnk je za slične usluge tražio novac, i to 55.000 funti.

Na snimku koji je objavio Telegraf, Haselbajnk je pristao da otputuje u Singapur gdje je trebalo da razgovara sa predstavnicima kompanije koja je navodno zainteresovana da radi transfere igrača.

Haselbajnk je tom prilikom rekao prerušenim novinarima:

"Vidite, samo gledajte da me učinite srećnim… Ponudite mi lijepu sumu".

Uprkos očiglednom sukobu interesa, menadžer QPR-a je bez mnogo kolebanja izrazo želju da dovede fudbalere koje mu ponudi pomenuta agencija, a da zauzvrat dobije određenu novčanu nadoknadu.

Na taj način on bi trošio klupski novac na igrače agencije koja bi i njega plaćala. Kompromitujući video na kojem se jasno vide nečasne namjere Haselbajnka postao je tema dana u Engleskoj i nema sumnje da će, kao i Olerdajsa, koštati posla i Holanđanina.

Haselbajnk je jedan o dvojice menadžera iz Čempionšipa koji su  se odali novinarima, dok se ime drugog i dalje drži u tajnosti, mada je samo pitanje do kada.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.