Legenda Benfike nastavlja da živi: Luž postaje “Stadion Euzebio da Silva Fereira”

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Benfike nastavlja da živi: Luž postaje “Stadion Euzebio da Silva Fereira”

“Lisabon I dalje slavi Euzebija koji nas je napustio pre godinu dana. Želimo da maksimalno ubrzamo administrativni proces kako bi Euzebio I zvanično postao deo Lisabona”, rekao je gradonačelnik Lisabona Antonio Kosta

Benfika ukazuje veliku čast svojoj najvećoj legendi! Lisabonski Orlovi dobiće novi dom pošto će Stadion Luž uskoro biti preimenovan u “Stadion Ezebio da Silva Fereira”, potvrdio je prvi čovek portugalske prestonice Antonio Kosta.

Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << portugalski igrač svih vremena I čovek koji je Benfiku dva puta popeo na krov Evrope preminuo je na današnji dan 2014. godine, a gradske vlasti u Lisabonu odlučile su da Benfikin Stadion svetlosti ili popularni Luž dobije novo ime.

“Stadion Luž ubuduće nosiće naziv Stadion Euzebio da Silva Fereira koji će nadalje biti dom fudbalera Benfike. Lisabon I dalje slavi Euzebija koji nas je napustio pre godinu dana. Želimo da maksimalno ubrzamo administrativni proces kako bi Euzebio I zvanično postao deo Lisabona. On je bio ličnost koju su svi voleli I jedan od najvažnijih ljudi dvadesetog veka u Portugalu. Kralj je deo nasleđa ovog naroda I svih onih koji vole fudbal. Decenijama je na najbolji mogući način predstavljao svoju zemlju. Legenda o njemu će nastaviti da živi”, poručio je gradonačelnik Lisabona Antonio Kosta.

Legendarni Euzebio nosio je dres Orlova čak 15 godina, upisao je 301 meč za taj klub I postigao 317 golova. Za reprezentaciju Portugala nastupio je 64 puta uz 41 pogodak I ostaće upamćen kao jedan od najvećih fudbalera u istoriji fudbala.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.