Leganes sa desetoricom šokirao Rajo

Izvor: Mondo, 05.Feb.2019, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leganes sa desetoricom šokirao Rajo

Iznenađenje u "malom" madridskom derbiju.

Zahuktao se Rajo Valjekano u januaru, osvojio je 13 od mogućih 15 bodova i posle dugog tavorenja na dnu pobegao iz zone ispadanja...

Međutim, to što je on prethodnih nedelja radio rivalima, njemu je u ponedeljak uveče uradio gradski rival Leganes.

Rajo Valjekano i Leganes spustili su zavesu na 22. kolo Primere uzbudljivim mečom, u kome su, iako brojčano slabiji, slavili gosti - 1:2 (0:1)!

Nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pristigli reprezentativac Danske Martin Brejtvajt doveo je Leganes u vođstvo u 36. minutu, ali su šanse njegovog tima za pobedu naglo opale na isteku jednog sata igre. Tada je Kamerunac Alan Njom bez potrebe, oštro startovao na protivnika čak kod korner zastavice i dobio direktan crveni karton.

Raju se inicijativa konačno isplatila u 83. minutu. "Rezervista" Alvaro Garsija našao se na pravom mestu da odbijenu loptu sprovede u mrežu sa desetak metara i to je bilo 1:1.

U tom trenutku bi se malo ko kladio na trijumf gostujućeg sastava, ali oni su dva minuta kasnije posle kornera kaznili dekoncentraciju igrača Rajo Valjekana.

Najbolje se snašao Marokanac Jusef En Nesiri, dvostruki strelac protiv Eibara u prethodnom kolu (2:2) i doneo Leganesu drugu pobedu na gostovanjima ove sezone.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.