Lebronov naredni cilj – 500.000.000 dolara

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 19:14

Lebronov naredni cilj – 500.000.000 dolara

Pošto je nedavno prebacio brojku od 40.000 poena u karijeri Lebron Džejms zacrtao je nove ciljeve, doduše one van terena.

Velike brojke su verni pratilac Džejmsa kroz karijeru, bilo da su u pitanju poeni, pobede, godine staža, bilo da je u pitanju zarada od košarke.

I po tom pitanju Lebron bi mogao da postane jedinstvena pojava u istoriji najjače lige sveta.

On je do sada, samo od ugovora sa franšizama za koje je igrao, zaradio nešto malo iznad 482 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona dolara.

Sada je samo pitanje vremena kada će premašiti sumu od 500.000.000 dolara i tako postati jedini igrač koji je uspeo da zaradi toliki novac od ugovora kroz karijeru.

Nepoznaica je jedino gde će dočekati taj još jedan veliki trenutak u karijeri - u Lejkersima ili u nekom drugom klubu.

Sa timom iz Los Anđelesa pre godinu dana potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 97 miliona dolara - prvu godinu tog ugovora upravo odrađuje.

Druga, u kojoj bi zaradio 51 miliona dolara i tako premašio pola milijarde dolara zarade u karijeri, stupa na snagu u sezoni 2024/2025.

Lebron će imati opciju izlaska iz ugovora na leto, tada bi mogao da preispita i druge opcije (verovatno klub u kojem bi završio karijeru), ali je, za sada, najizvesniji scenario je onaj da će zbogom košarci reći u dresu "Jezerdžija".

Krajnji rok da se izjasni da li ostaje ili ide iz Lejkersa je 29. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.