Lebron Džejms i Lonzo Bol kao Medžik Džonson i Karim Abdul-Džabar

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron Džejms i Lonzo Bol kao Medžik Džonson i Karim Abdul-Džabar

Lebron Džejms i Lonzo Bol postali su jedini uz Karima Abdul-Džabara i Medžika Džonsona koji su u dresu Lejkersa uspeli da istovremeno upišu tripl-dabl.

Džejms je u pobedi Lejkersa nad Šarlotom 128:100 imao 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a Bol 16 poena i po deset skokova i asistencija.

Poslednji i jedini put kad je neko uradio nešto slično bilo je još davne 1982. godine kada su to uspeli na istom meču Medžik i Karim.

"Znam da nije lako. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bilo je mnogo dobrih igrača u istoriji Lejkersa i mislio sam da su Kobi i Volton uradili to nekoliko puta", našalio se posle meča trener tima iz Los Anđelesa Luk Volton, dok je Bol bio u neverici.

"Ludo je čoveče. Mnogo sam gledao Džejmsa dok sam odrastao, a sada smo imali tripl-dabl u istoj utakmici. Ne znam ni da li sam to uopšte mogao da sanjam u tom trenutku", kaže Bol.

Džejms je bio odmeren i rekao da je svaki put kada se ispiše istorija značajan.

"Kad se zna ko je sve igrao ovde, posebno je", kaže Džejms.

U međuvremenu od Karima i Medžika, dominantna generacija Lejkersa sa Kobijem Brajantom i Šakilom O'Nilom nije uspela da uradi tako nešto, mada je ovaj tandem dominirao ligom početkom ovog veka.

Kobi je prvenstveno bio poenter i opasan defanzivac na spoljnim pozicijama, pa skokovi i asistencije nisu baš uvek bili u prvom planu i prelazili redovno brojku deset.

Džejms je oduvek radio sve na parketu, a kada je i Bol uspeo da upiše svoj treći tripl-dabl u karijeri, upisao ih je obojicu i u istoriju zlatno-ljubičastih.

U noći između subote i nedelje se na NBA parketima desilo da dvojica saigrača imaju tripl-dabl još od 2007. godine kada su u Nju Džersi Netsima to postigli Džejson Kid i Vins Karter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.