Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2021, 19:25

Lazar Marković – verzija „2011“: Partizanovih devet brzih minuta za slom Novog Pazara (VIDEO)

Deseta uzastopna pobeda crno-belih – 4:1

I dalje to nije to, ali je bolje nego što je bilo. Sredinom jeseni, kad sa loptom nije mogao da se sastavi, govorilo se da je na transfer listi, nikakve vajde Partizan nije imao od Lazara Markovića, međutim, protokom vremena bivši reprezentativac je pokazao da u njegovim nogama i dalje ima baruta nalik vremenu kad se kao dečkić probijao na glavnu scenu. Na koncu prvog dela sezone poentirao je protiv Voždovca i Mladosti iz Lučana, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na prolećnoj premijeri overio trijumf nad Napretkom, u petak veče načeo Novi Pazar i u 21. superligaškoj etapi dovezao Parni valjak do pobede – 4:1.

Desete vezane, što je prvi put od jeseni 2011. da su crno-beli na dvocifrenom broju slavlja. Dovoljno za dašak optmizma u Humskoj, nadu – tanku, ali nadu – kako bi tokom proleća moglo da dođe do veleobrta u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom. Tim Aleksandra Stanojevića je spustio razliku na šest bodova i izuzetno je zainteresovan za potencijalni derbi ovde runde oličen u subotnjem gostovanju lidera na niškom Čairu.

Partizan je posao u ovom kolu završio za samo devet minuta. Mahom baš na krilima Lazara Markovića koga je možda kapitenska traka oko mišice insipirisala da podseti na sopstvenu verziju iz 2011, kad ga je Stanojević lansirao jednako kao što je Markec lansirao domaćina. Videlo se da „gori“ od želje za dokazivanjem, bio je rastrčan i direktan, međutim, kad nije mogao kombinatorikom da ugrozi disciplinovane Pazarce matirao ih je sačekavši njihovu grešku. Katastrofalno ispucavanje golmana Marka Drobnjaka u 54. minutu iskoristio je za savršen prijem, dupli kas sa Filipom Holenderom i efektnu egzekuciju, taman da se iskupi za neshvatljiv promašaj iz prvog poluvremena kad nije iskorisrtio zicer. Što bi rekao Bata Stojković u Balkanskom špijunu „’oće centrala jednom da pogreši, ali ne sto puta“...

Posle Markovićevbog gola kao da su okovi spali sa nogu Partizanovih prvotimaca. Postali su opušteni, smireni i smisleni. Sve ono što nisu bili u prvom delu kad su se fudbala siti naigrali štoperi Igor Vujačić i Svetozar Marković, a ofanzivci ostali nedorečeni. Ne mali broj navijača će kazati da je morao da uđe Bibars Natho da preuzme konce igre i baš je Izraelac sam odveo favorita na bezbednu udaljenost. Najpre je iznudio jedanaesterac (Lazar Pajović ga vukao za dres), potom i realizovao penal (osmi u aktuelnom takmičarskom ciklusu, bez promašaja).

Nije skundara obrnula ni dva kruga, a sastav Aleksandra Stanojevića je otklonio svaki dilemu po pitanju ishoda, tako što je desni bek Aleksandar Miljković centrirao, utisak je da bi lopta svakako završila u mrežu, da bi Filip Holender drugim golom u 2021. nagovestio kako on i Lazar Marković mogu da oforme napadački pakt o koji bi Partizan mogao da se okoristi.

Da ne bude baš sve potaman za viceprvaka Srbije postarao se Jovo Kojić posle prekida Novog Pazara, što je sastavu Radoslava Bataka predstavljalo nagradu za izdanje u prvom poluvremenu kad je skoro savršrenim kretnjama ograničio favorita samo na jedan udarac ka golu Marka Drobnjaka (opet neubedljivi Takuma Asano) i pozicioniranjem stavio do znanja da je došao u Beograd da što skuplje proda kožu. Jedina je nevolja za Pazarce što na njih Lazar Marković ima pik. Treći put ih vidi, treći put ih matira.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.