Lazar Marković našao klub!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar Marković našao klub!

Srpski napadač odlazi iz Liverpula (ponovo). Odlazi u klub za koji je igrao Aleksandar Mitrović.

Foto: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana Lazar Marković koji dugo luta i traži sebe, probaće da ponivo "stane na noge" i oživi karijeru u Anderlehtu.

Liverpul se dogovorio sa klubom iz Brisela da kupi Markovića za 3,2 miliona evra. Za Markovića je bio zainteresovan i solunski PAOK, ali je Liverpul prihvatio ponudu Anderlehta, uz klauzulu da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mu pripasti i 50% profita od naredne prodaje srpskog igrača.

Marković je imao ugovor na još godinu dana sa Liverpulom, ali je blo jasno da kod Jirgena Klopa neće dobiti šansu. Vicešampion Evrope je svojevremeno, odnosno 2014. godine kupio Markovića od Benfike za čak 22 miliona evra, što će reći da je na njemu u međuvremenu izgubio 20-ak miliona.

"Markec" je za Liverpul odigrao 34 utakmice i to sve u sezoni 2014/15. dok je trener bio Brendan Rodžers i postigao je tri gola. Nije igrao za prvi tim Liverpula od pobede nad Kvins park rendžersom od maja 2015. godine!

Zapravo veći deo vremena, Marković i nije bio član Liverpula već je igrao na pozajmicama (Fenerbahče, Sporting, Hal)... U međuvremenu je izgubio i mesto u reprezentaciji Srbije.

Inače, najveći belgijski klub ovog leta je doveo ukupno 12 novih igrača, za šta je potrošio oko 33 miliona evra.

Pre Markovića, poslednjeg dana "pijace" je iz danskog Mitjilanda doveden štoper Bubakar Sane za čak osam miliona evra, a ranije ovog leta u Brisel je stigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ, za koga je atinski AEK inkasirao 3,2 miliona evra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.