Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 22:37

Laureus: Glavne nagrade u rukama Nadala, Osake i Bajerna, među dobitnicima i Salah, Patrik Mahoms i Luis Hamilton

Dodeljene su Laures nagrade za 2021. godinu

U Sevilji je večeras obavljena dodela Laureus nagrada, za najboljeg sportistu sveta po drugi put u karijeri proglašen je Rafael Nadal, za najbolju sportistkinju izabrana je teniserka Naomi Osaka. Nagrada je pripala i minhenskom Bajernu za najbolji sportski kolektiv, a među dobitnicima su se našli i as Liverpula Mohamed Salah, šampion F1 Luis Hamilton, kao i kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << .

Nadal je pobedio jako konkurenciju, kako su se u užem izboru za prestižno odličje našli i košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms, napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski, kao i atletičari Armand Duplantis i Džošua Šeptegei, ali i pomenuti vozač Formule 1, Britanac Hamilton.

"Za mene je osvajanje 13. titule na Rolan Garosu i 20. Gren slema po čemu sam se izjednačio sa Rodžerom Federerom zaista bio nezaboravan momenat", izjavio je Nadal.

Novak Đoković je u četiri navrata proglašavan za najboljeg sportistu sveta, a rekorder je Rodžer Federer sa šest Laureus odličja.

???? The 2021 Laureus World Sportsman of the Year is....@RafaelNadal pic.twitter.com/Ubp0GdBz4X

Naomi Osaka je do nagrade došla ispred biciklistkinje Ane van der Bergen, košarkašice Breane Stjuart, atletičarke Bridžid Kosgei, skijašice Federike Brinjone i fudbalerke iz Francuske Vendi Renar.

"Veoma sam srećna zbog ove nagrade. Želja mi je da u budućnosti nađem način da utičem na što veći broj ljudi. Mislim da je veoma važno da iskoristimo uticaj koji imamo", izjavila je Osaka.

???? The winner of the 2021 Laureus World Sportswoman of the Year Award is.... pic.twitter.com/2nLIJWWutb

Za Bajern jednostavno nije bilo dileme, kako je osvojio šest trofeja u proteklih godinu dana, a u konkurenciji za najbolji tim bili su i LA Lejkersi, Kanzas Siti Čifsi, Liverpul, argentinska reprezentacija u ragbiju i Mercedesov tim iz F1.

???? The 2021 Laureus World Team of the Year is....@FCBayern pic.twitter.com/6aO68jzG2D

Luis Hamilton je dobio nagradu (Athlete Advocate) zbog podizanja svesti o rasizmu i nepravdi u svetu, dok je za zvezdu u usponu proglašen pomenuti kvoterbek Čifsa Mahoms. U konkurenciji su bili i Ansu Fati iz Barselone, kao i austrijski teniser Dominik Tim.

Za najinspirativnijeg sportistu izabran je napadač Liverpula Mo Salah, dok je snouborder Maks Perot dobio nagradu za "povratak godine".

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.