Laudrup trener Hetafea

Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laudrup trener Hetafea



Nekadašnji danski fudbaler Mikael Laudrup u naredne dve sezone biće trener španskog Hetafea. Laudrup je već radio u Španiji, pošto je kao igrač sedam godina nastupao za Real Madrid i Barselonu.

"Španski fudbal je najbolji na svetu, a jedan od razloga što sam izabrao Hetafe je što je to klub koji je za kratko vreme postao stabilan prvoligaš", izjavio je Laudrup.

Novi šef struke Hetafea rekao je da će se ekipa koncentrisati najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na domaće takmičenje uprkos tome što će madridski tim sledeće sezone igrati Kup UEFA.

Danski stručnjak je na mestu trenera Hetafea nasledio Nemca Bernda Šustera, koji je preuzeo brigu o madridskom Realu.

Laudrup je kao igrač nastupao i za Juventus i Ajaks, a za dansku reprezentaciju odigrao je 104 utakmice i postigao 37 golova.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik selektora Danske Martina Olsena 2002. godine, a posle je preuzeo Brondbi sa kojim je osvojio dva nacionalna Kupa i titulu prvaka Danske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.