Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2021, 15:23

Lase Šene se vratio u Holandiju

Iskusni Danac posle 15 godina u dresu Herenvena

U Italiji je igrao redovno, ali u Holandiji je svoj na svome. Posle sezone i po u Đenovi, Lase Šene je napustio Seriju A i vratio se u Herenven, klub s kojim je uplovio u profesionalne vode.

Iskusni danski vezista je kao slobodan igrač potpisao ugovor do kraja sezone, vođen idejom da što spremniji dočeka predstojeće Prvenstvo Evrope.

Klub je fantastičan i u potpunosti je u skladu sa mojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ambicijama. Bliži se EP i želim da budem spreman kad počne. Imao sam i druge ponude, međutim, Herenven je najbolji izbor. Ovde se osećam kao u porodici. Svi znaju da mi je supruga poreklom iz ovih krajeva. Prijaće i njoj što je ponovo kod kuće“, rekao je 34-godišnji Šene koji bi debi za Herenven mogao da upiše već u nedelju protiv AZ Alkmara.

Šene je karijeru počeo u Herenvenu 2005, u Erediviziji je igrao još za De Grafšap, NEC i Ajaks, gde je ostavio najdublji trag (tri titule, jedan kup, 287 utakmica, 64 gola), da bi se 2019. preselio u Đenovu.

Kad su Italijani obznanili da ga više ne žele, krenula je licitacija gde nastavlja karijeru. Zvao ga je Klub Briž, međutim, posao nije realizovan jer je Lase tražio da mu bude garantovano mesto startera, a Belgijanci ga posmatrali više kao igrača za rotaciju. Zatim se pojavio Ajaks i ponudio mu samo da održava formu dok ne pronađe novu sredinu. Posle nekoliko sedmica na terenima Kopljanika opredelio se za Herenven.

Tamo gde je sve počelo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.