Laportu hoće da oteraju iz Barse

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laportu hoće da oteraju iz Barse

Predsednik Barselone Đoan Laporta mogao bi da bude smenjen ukoliko članovi skupštine kluba skupe dovoljno glasova za inicijativu o opozivu.

Jedan od članova skupštine Barselone Oriol Điral do sada je sakupio potpise 9.473 ljudi koji imaju člansku kartu Barselone, a da bi došlo do rasprave i glasanja o poverenju Laporti, potreban mu je još 3.591 potpis.

"Broj sakupljenih potpisa je impozantan. Predsednik bi trebalo da uvidi da većina članova skupštine želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da on napusti svoju funkciju. Zaista verujem da ćemo uspeti da sakupimo dovoljan broj potpisa za glasanje", rekao je Điral na današnoj konferenciji za novinare u Barseloni.

Po statutu kluba, ako se sakupi 13.064 potpisa i upravni odbor Barselone konstatuje da su oni ispravni, do rasprave o poverenju predsedniku doći će početkom jula.

Za opoziv predsednika potrebna je dvotrećinska većina na skupštini kluba, na kojoj mora da se pojavi najmanje deset odsto od ukupnog broja članova.

Laporta se našao na "meti" medija i navijača zbog toga što Barselona drugu godinu zaredom nije osvojila nijedan trofej.

Cenu za neuspeh prvi je platio trener Frank Rajkard, koga će na klupi zameniti Pepe Gvardiola. Laporta je doveo i prva pojačanja u letnjem prelaznom roku, Đerarda Pikea iz Mančester junajteda i Sejdua Keitu iz Sevilje.

Istovremeno, odlazak iz Barselone najavili su Brazilac Ronaldinjo, Portugalac Deko i Kamerunac Samjuel Eto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.