Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 14:04

Laporta otkriva: Barsa tražila kredit od 800.000.000 evra, dug raste na milijardu

Klub sa Nou Kampa je već u minusu od 200.000.000

Nešto se zaista čudno dešava u Barseloni. Klub koji je pre pet-šest godina izgledao sa svih strana kao svemirski brod u odnosu na konkurenciju, sada se guši u problemima svih vrsta. I na terenu i van njega.

Ulje na vatru doliva bivši predsednik Đoan Laporta. U intervjuu za El Pais otkrio je da su čelnici kluba, kojima se ljulja fotelja i kojima mnogi žele da vide leđa, uključujući Lionela Mesija, rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da zaduže Barsu do balčaka.

Kada se realizuje zahtev za kredit koji je podnet Goldman Saks banci, klupski dug će otići na neverovatnih milijardu evra!

Ne znam da li je aranžman već potpisan ili se još samo to čeka, ali čelnici Barse tražili su od Goldman Saksa kredit od 800.000.000 evra, koji će se vraćati u narednih 20 godina. Moraće to da objasne, kao i projekat Espai Barsa i prodaju prava na ime stadiona“, poručio je Laporta.

Kako tvrdi nekadašnji prvi čovek katalonskog giganta, Barselona je već sada u dugu od 217.000.000 evra, što je neverovatno.

Samo 2010. godine klub je zaradio 415.000.000 evra i od toga smo došli do današnjeg duga od milijardu evra, sa ovim kreditom! Zaista bih voleo da ovi ljudi ostave klub makar onakvim kakvim su ga zatekli, ali to više nije moguće. Barselona je klub koji će imati milijardu evra prihoda, ali i milijardu rashoda i milijardu duga. Zaista će biti neverovatno teškom onom ko dođe posle ove garniture“.

Poseban projekat u koji je ušla Barselonina uprava je Espai Barsa, u kojem se prostor koji pripada klubu pretvara u stambeno-poslovni kompleks i od kojeg na Nou Kampu očekuju zaradu od 600.000.000 evra.

Za 2021. godinu najavljeni su izbori u Barseloni. Mogao bi Laporta da bude jedan od kandidata.

Konačnu odluku doneću 1. decembra. Uzbuđen sam oko toga, jer uvek želim da uradim više od prethodnog puta. Voleo bih da Mesi bude tu, ali bojim se da su neke odluke rukovodstva već nanele nepopravljivu štetu“, kaže Laporta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.