Laporta: Daleko smo od dogovora sa Mirotićem

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 10:56

Laporta: Daleko smo od dogovora sa Mirotićem

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta govorio je o finansijskim problemima kroz koje to sportsko društvo prolazi, sa posebnim naglaskom na slučaj Nikole Mirotića.

Nekadašnji španski reprezentativac je pred odlaskom, klub bi da raskine ugovor iako Mirotić ima još dve godine ugovora.

To bi značilo da bi Barsa bruto morala da isplati 22 miliona evra, traže od igrača da smanji svoja potraživanja, ali se to prema svemu sudeći neće dogoditi.

"Ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurenti i ako ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom", rekao je Laporta u razgovoru za "Vangardiju".

Potom je govorio i o fudbalskim menadžerima Pinijem Zahavijem i Žoržom Mendešom, koje je uporedio sa onim u drugim sportovima.

"Sa njima imamo dugogodišnji odnos. Većina menadžera želi da bude u dobrim odnosima sa Barselonom. To je odnos poštovanja. Takav je i Ivan de la Penja. Da, ima i onih agreisvnih, mada ne toliko u fudbalu. Ali u drugim sportovima…", jasan je bio Laporta na koga misli.

Uprkos tome, upitan je konkrentno da li se to odnosi na Nikolu Mirotića i Šarunasa Jasikevičusa.

"Ne želim da ulazimu to. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid“, zaključio je Laporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.