Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 14:12

Laporta: Barselona je u goroj situaciji nego što sam mislio, neke stvari će morati da se objasne

"Sve će biti objašnjeno, jer bismo u suprotnom bili učesnici. U ugovorima se uvek pojavljaju isti ljudi", ističe predsednik katalonskog kluba

Znao je Đoan Laporta gde dolazi, kada je u martu po drugi put preuzeo mesto predsednika Barselone. Znao je kakav ga posao čeka na Nou Kampu. Ili je makar mislio da zna. Uoči sednice Skupštine kluba, njegove prve od dolaska (povratka) na funkciju, Laporta je u intervjuu za Vangardiju priznao da je situacija u Blaugrani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << znatno gora nego što je uopšte i zamišljao.

"Klub je gore nego što sam očekivao, iako sam očekivao da će biti u teškoj situaciji. Postoje neki ugovori koji nas umnogome ograničavaju. Ima stvari koje će morati da se objasne i neću isključiti nikakve mere. Sve će biti objašnjeno, jer bismo u suprotnom bili učesnici. U ugovorima se uvek pojavljaju isti ljudi", oštar je Laporta.

Finansijsku situaciju otežavaju visoka primanja velikog broja igrača. Naime, katalonski klub za plate izdvaja više od bilo kojeg drugoog, što bi uskoro trebalo da se promeni.

"Postojeći ugovori se mogu menjati ili reorganizovati, a onda postoje i drastične mere koje ne bismo želeli da preuzmemo. Ništa nije isključeno za dobrobit Barse. Između plata i amortizacija imamo cifru od 650.000.000 evra, što je više od klupskih prihoda. Te plate su na tržištu sada zastarele."

I pored teške finansijske situacije, Barselona je ovog leta dovela Serhija Aguera, Erika Garsiju, Emersona Rojala i Memfisa Depaja. Istina, trojicu bez obeštećenja, ali Laporta najavljuje da će ih biti još.

"Dovešćemo još tri ili četiri pojačanja. Napravićemo vrlo kompetitivan tim, što smo već učinili sa Erikom Garsijom, Aguerom, Emersonom."

Dotakao se predsenik Barselone i situacije sa Lionelom Mesijem, koji još uvek nije zvanično produžio ugovor sa klubom.

"Voleo bih da Mesi kaže "da" što pre, to bi nam svakako pomoglo. Komuniciramo svaki dan. Uzbuđen je i zahvalan sam mu zbog želje koju pokazuje za ostankom."

Na kraju, još uvek aktuelna tema za sada "arhivirane" Superlige, koju Laporta podržava.

"Ako hoćemo da fudbal bude atraktivniji i održiviji, moramo da idemo tim putem", uverava Laporta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.