Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 00:34

Lanus autsajder u La Pazu: Argentinci bez supertalentovanog krila strahuju od 3640 metara nadmorske visine

Faliće asistencije Pedra de la Vege

Dva argentinska predstavnika već startovala u prvim utkamicama osmine finala Kopa Sudamerikane i to sa polovičnim učinkom, a večeras će na teren još dva u trenucima kada čitava država, ali i svet oplakuju legendarnog Dijega Armanda Maradonu. Budući da je Union Santa Fe izgubio od Baije, Lanus će se u La Pazu protiv domaćeg Bolivara (23.15) nadati scenariju kroz koji je prošao Velez Sarsfild protiv Deportivo Kalija. Dakle pobedi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Međutim, klub iz Buenos Ajresa ne dolazi na 3640 metara nadomrske visine sa epitetom favorita, naprotiv. Biće izraziti autsajder, a jedan od glavnih razloga za to jeste upravo visok pritisak na blizu 4000 metara sa kojim malo koja ekipa koja dolazi praktično sa nivoa mora, može da se izbori. Još jedna činjenica koja ne ide u prilog izabranicima Luisa Subeldije jeste da timu neće moći da pomogne jedan od većih argentinskih talenata u ovom momentu, Pedro de la Vega. Tinejdžer koji igra na poziciji krila, je odigrao perfektno prvo poluvreme protiv Boke na Bombonjeri - namestio je oba gola u pobedi svog tima, ali je zbog povrede zamenjen već na pauzi. I mnogo će faliti večeras budući da je najbolji asistent ekipe u Liga kupu Argentine (4).

Bolivar je tim koji od marta ove godine retko pobeđuje – to je činio u samo dva navrata, dok je šest puta poražen uz dva remija. Ni Lanus u tom pogledu nije mnogo bolji, ali mu je pobeda protiv velikana iz Buenos Ajresa napunila samopouzdanje i održala ga u kakvoj-takvoj trci za jednu od prve dve pozicije u grupi “Smrti“ Argentinskog liga kupa.

Bez obzira na sijaset negativnih okolnosti Lanus u svojim redovima ima prekaljene pojedince, spremne da decenijskim iskustvom nadmudre rivale poput Bolivara. Međutim, treba se prisetiti 2014. godine kada je iz dvomeča četvrtfinala Libertadoresa kao pobednik izašao upravo bolivijski predstavnik. Tada je u Argentini bilo 1:1, a prevaga je napravljena na stadionu Ernando Siles u La Pazu gde je domaćin slavio 1:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U nastavku večeri (01.30), na teren će izaći i Inedependijente i ukrstiti koplja sa urugvajskim Feniksom. Rezultati koji prate oba rivala nagoveštavaju samo jedno – duel sa malim brojem pogodaka, ne više od dva. Jer velikan iz Aveljanede je u seriji od četiri remija. Poslednja dva završena su bez golova, pre toga u dva navrata igrao je 1:1, a već sedam utakmica zaredom nije zatresao mrežu rivala više od jednog puta. Ni domaćin u poslednje vreme ne ume da priređuje predstave koje obiluju golovima, pa je tako na poslednja tri Feniksova meča pao tačno po jedan gol (dve pobede i poraz).

Trener sedmostrukog šampiona Južne Amerike Luis Pusinijeri je u poslednjoj utakmici protiv Sentral Kordobe ozbiljno promešao karte, svesno rizikovao i na kraju propustio priliku da pobedi samo kako bi standardnim prvotimcima dao dodatno vreme za odmor. Time je jasno stavio do znanja da je Independijeteov prioritet B produkcija Zelenog kontinenta, a krajnji cilj je osvajanje trofeja koji je poslednji put podignut 2017. godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KOPA SUDAMERIKANA, 1/16 FINALA, 1. UTAKMICE

Sreda

23.15: (1,70) Bolivar (3,60) Lanus (4,70)

Četvrtak

01.30: (3,50) Feniks (3,05) Independijente (2,15)

01.30: (1,62) Kokimbo (3,45) Sport Huankajo (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.