Lampardu samo dva miliona funti obeštećenja za otkaz u Čelsiju

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 21:17

Lampardu "samo" dva miliona funti obeštećenja za otkaz u Čelsiju

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič navikao je da plaća velike novčane svote na ime obeštećenja menadžerima koje je otpustio.

Tako će morati da učini i u slučaju Frenka Lamparda kom je nedavno uručen otkaz posle serije slabih rezultata.

Ruski biznismen je od 2003. godine, kada je kupio klub iz Londona, otpustio tačno 11 menadžera, a na ime prevremenih raskida ugovora dao je preko 110 miliona funti.

Najveća je bila cena odlaska Antonija Kontea u julu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2018. godine, kada je morao da plati čak 26,6 miliona funti, dok je za dva odlaska Žozea Murinja platio ukupno 31,4 miliona funti.

Što se tiče Lamparda, koji je na kormilu "plavaca" bio svega 18 meseci, klub će morati da isplati samo dva miliona funti.

Radi se o ugovoru na dve godine plus opciji produžetka na još godinu dana.

Kako je Lampardu do isteka druge godine ostalo još svega šest meseci, jasno je da će dobiti platu za tih pola godine, jer još nisu bili aktivirali opciju o produžetku saradnje na novih godinu dana.

Ispostavilo se da je oprez u upravi postojao s razlogom, pa će i na tome uštedeti.

Lampard je na godišnjem nivou imao platu od oko četiri miliona funti, ali je i sa tih 18 meseci menadžer koji je na petom mestu po dužini boravka na klupi kluba sa "Stamford bridža".

Inače, Lampard je imao najmanji prosek osvojenih bodova od svih menadžera u Abramovičevoj eri, svega 1,67 po utakmici.

Njega će na kormilu naslediti Tomas Tuhel koji je tokom dana doputovao u London.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DOBIO JE OTKAZ, ALI ĆE IMATI ČIME DA SE UTEŠI: Lampard zbog raskida ugovora dobio lepu sumu novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Čelsi je već promovisao novog menadžera...Frenk Lampard dobio je otkaz u Čelsiju i već ga je zamenio na mestu menadžer Nemac Tomas Tuhel, ali Čelsijeva legedna imaće makar finansijsku uztehu zbog toga što je ostao bez posla pošto je vlasnik Plavaca Roman Abramovič navikao da plaća obeštećenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.