Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 19:44

Lalatović doveo ceo tim pred novinare: Hvala vašim roditeljima, vi ste heroji Novog Sada (VIDEO)

Emotivno izlaganje trenera Vojvodine

Nema mira na Karađorđu. Uprava kluba nije tokom ove nedelje našla rešenje ni za jedan problem od brojnih u Vojvodini, pa se Nenad Lalatović ponovo obrušio na rukovodstvo.

Ovog puta trener je, nakon pobede nad Mačvom (1:0), imao i jaka „leđa“ na konferenciji za novinare. Iza njega je bio ceo tim Vojvodine, svi igrači koji nose dres novosadske Stare dame.

Pozdravio bih sve prisutne i čestitao i jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i drugoj ekipi. Mačvi želim sve najbolje i žao mi je što njihova situacija u klubu nije kako treba. Drago mi je što ljubitelji fudbala u Srbiji danas mogu da vide ove momke koji su sa moje leve i desne stane i zaposlene u klubu jer oni su ponos Novog Sada, oni su ponos našeg kluba, svi treba da se ugledaju na njih“, počeo je Lalatović.

A, onda nastavio u svom stilu. Podigao je i prljavi dres Vojvodine, skinut s leđa Mrkaića, strelca pobedničkog gola.

"Vidite ovaj dres, ovako se bori za Vojvodinu. Mrkaić je dao gol, on se oznojio, sav je dres mokar, prljav, prema tome, nekima je hladno, sede kući, da slučajno ne nazebu, a moji momci ovde daju svoj maksimum, puštaju krv za ovaj grb ovde i ja želim da vam se momci zahvalim na svemu jer sam preponosan što sam vam ja trener. Želim da zahvalim vašim roditeljima jer su napravili ovakve junake, vi ste heroji Novog Sada. Svi ovi što sede po foteljama i voze skupocene automobile i oni kojima su frižideri puni, njima bih svima ispraznio frižidere. Vama i zaposlenima u klubu, ljudima koji će morati sada da operu ovaj dres, njima koji rade dva posla, bih napunio frižidere. Vi svi to zaslužujete, a njima bih ispraznio frižidere i poslao ih na autobus gradskim prevozom. Vi ovo niste zaslužili, vi ste ove godine doneli trofej Novom Sadu".

Lalatović je još jednom ponovio da se igračima i zaposlenima u klubu duguje pošteno zarađeni novac.

"Sada nam se duguju tri premije, dve plate, nekima i četiri plate i to je sramota i to ne sme da se dozvoli i o takvim stvarima ne sme da se ćuti. Ja znam da će možda mnogi da me kritikuju, mada mislim da neće, jer se ja ne borim za bogate ljude, već se borim za sirotinju. Ja molim bogate da daju sirotinji. Zaposleni u Vojvodini su me danas molili, ide Nova godina, idu slave, nemojte da oterate te ljude kući bez ijednog dinara. I oni treba da proslave Novu godinu, da napune frižider, da nahrane svoju decu. A da bi to uradili samo treba da budu plaćeni".

Podsetio je šef struke Lala da porodice žive od tog novca, ne samo igrači i zaposleni u klubu.

Meni je žao kada im vidim lica u svlačionici, oni su drugi na tabeli, makar dva sata, oni ne smeju da budu neplaćeni. Oni ne smeju da se puste slučajno kući bez tri premije, bez dve plate, bez nagrada za kup, bez njihovih rata. Oni imaju svoje porodice, imaju svoju decu, imaju oni kome to da daju, ne treba vama da ostavljaju, koji možete to sve da im date u jednom danu".

Lalatović je još jednom poslao apel Dušanu Bajatoviću, koji je dao obećanje igračima.

"Mi imamo našeg sponzora i ja stvarno poštujem gospodina Bajatovića i moram da ga zamolim, jer sedeo je pored mene i obratio se svima njima. Obećao je, dva puta nije ispunio ono što je obećao, rekao je treći put da nas gleda u oči i da će dati. Kada sam spomenuo gradonačelnika, on nama čovek ništa nije obećao. Nisam ja ništa tražio od njega već sam mislio da pošto on ima moć u Novom Sadu da on može da učestvuje i da njima kaže da moraju da nas isplate. Ništa više. Moram da budem realan i pošten i da zamolim gospodina Bajatovića da ispoštuje to što je rekao. Bilo bi lepo da to ispoštuje do srede-četvrtka, jer je obećao ovim momcima, gledao ih je u oči i rekao je da će to biti ispoštovano. Svako ko nema kući para, svako ko prima minimalce, svako ko ne prima platu po dva-tri meseca, on se saoseća sa ovim momcima, on se saoseća sa svim zaposlenima. Oni znaju šta je kad nemaš".

I ponovo je, kao krajnju instancu za pomoć, Lalatović pozvao predsednika države Vučića.

"Opet ću da kažem i ovom prilikom, ja se nadam da je predsednik Vučić juče odgledao i bar mu je neko preneo šta sam rekao. Znam da ima puno obaveza, ja znam da ako on ima minut samo da okrene ovde Novi Sad, da ovo sve može da bude rešeno“, naglasio je Nenad Lalatović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LALATOVIĆ NAPRAVIO PRESEDAN: Trener Vojvodine doveo ceo tim na konferenciju! Ovo su HEROJI Novog Sada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020

Novosađani nastavili sjajan jesenji niz...Vojvodina je pobedom nad Mačvom nastavila sjajan jesenji niz i, na kratko, izbila na drugu poziciju. Posle trijumfa Partizana nad Čukaričkim, Novosađani su se vratili na mesto broj 3, ali to ne umanjuje njihove odlične rezultate u dosadašnjem toku Superlige...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.