Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 21:32

Lalatović: Simić će biti veliko pojačanje

"Sve će biti bolje i bolje, rezultat mi u pripremnom periodu nije bitan, iako volim da pobedim, jer ne štedim igrače pred utakmicu", rekao je trener Vojvodine posle meča na kojem je debitovao i Veljko Simić, najnovije pojačanje kluba

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

U prvenstvu ume da bude zanemarujuć način na koji se stiže do bodova. Bitno je samo uzeti ceo plen. U prijateljskim utakmica je pak od samog ishoda bitniji utisak koji ekipa ostavlja na terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa iako je Vojvodina samo remizirala sa Altajem, trener novosadske ekipe Nenad Lalatović zadovoljan je današnjim izdanjem svoje ekipe.

"Jako sam zadovoljan. Pogotovo prvim poluvremenom, ali moram biti zadovoljan i drugim. Malo sam istumbao tim na određenim pozicijama. Mladenović je igrao zadnjeg veznog, Simić je igrao iza špica, imali smo dva mlada igrača koji još mogu da igraju za omladin, Novevskog i Kabića na krilnim pozicijama, Čović nije igrao na prirodnoj poziciji, tako da je drugo poluvreme za nijansu bilo slabije. U drugom poluvremenu smo imali dve stopostotne šanse, u prvom tri. Zaslužili smo da pobedimo, ali rezultat nije bio u prvom planu, jer su igrači imali dva jako naporna treninga. Kako smo trčali, kako smo se zalagali, kako smo igrali, kako je išla lopta mogu biti vrlo zadovoljan. Sve će biti bolje i bolje, rezultat mi u pripremnom periodu nije bitan, iako volim da pobedim, jer ne štedim igrače pred utakmicu. Moraju da treniraju, da se spremaju za one napore koji nas čekaju u prvenstvu. U prva dva kola igramo dva derbija i ja se sada fokusiram jedino za TSC. Jurimo formu da se što bolje spremimo, što bolje uigramo i da izaberem najboljih 11 koji će početi prvo kolo u našoj Ling Long ligi", ističe strateg Vojvodine važnost prvih mečeva u prolećnom delu sezone posle utakmice sa timom iz Izmira.

Prvi nastup, kako je Lalatović i najavio posle prvog treninga u Beleku, upisao je i Veljko Simić, prvo i za sada jedino pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku. Propustio je sredinom drugog dela odličnu priliku da se odmah upiše i u strelce, ali ni to nije pokvarilo utisak koji je ostavio na trenera Vojvodine.

"Vidi se da će Simić biti pojačanje. Nije još 100 odsto pripremljen. Došao je u Tursku, nije prošao aerobni deo koji je za moje igrače jako bitan, jer ja sam zahtevan i igrač koji igra kod mene mora da bude 100 posto spreman. On nije na nivou na kojem ga očekujemo, ali se vidi da će biti veliko pojačanje. Hitar, brz igrač, sjajno koristi prostor. Danas je imao stopostotnu šansu, pobegao je celoj odbrani i siguran sam da će navijači Vojvodine uživati u njegovim partijama."

S obzirom da je tema od podmlađivanju ekipe i dalje aktuelna, Lalatović se i ovog puta osvrnuo na igrače iz omladinske škole koji su pošli na pripreme sa ekipom.

"Danas smo imali šest ili sedam igrača ispod 21 godine, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. Malom Mileti (Miletić) je ovo bila prva utakmica u prvoj postavi, igrao je zadnjeg veznog. Imali smo i Kabića i Novevskog, Bjekovića, Devetka, Toromana na golu, bilo ih je danas dosta, i kažem, želimo da dajemo šansu mladim igračima. Opet, za sve mora da postoji strpljenje. Ne može se sada izgurati šest, sedam mladih igrača preko noći. Mladi igrač treba da dobija šansu. Mi već imamo četiri ustaljena mlada igrača ispod 21 godine: Topića, Zukića, Bjekovića, Devetka. Na klupi ćemo imati i Novevskog i Kabića, sa Toromanom ih je sedam, što je stvarno dosta. Zadovoljan sam kako rade, treba samo tako da nastave i Vojvodina ima budućnost u njima."

Vojvodinu naredni test očekuje već 19. januara, a protivnik neće biti ni malo naivan - ukrajinska Zorja, ovogodišnji učesnik Lige Evrope. Lalatović najavljuje da će još jednom promešati karte.

"Igraće dva različita tima i tu utakmicu. Zorja je sjajan tim. Tražio sam jake utakmice iz razloga što je Zorja igrala u grupnoj fazi Lige Evrope i nama trebaju takve utakmice da se igrači što bolje spreme", zaključuje 43-godišnji stručnjak.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.