Lalatović: Cilj je jasan, prolazak u 2. kolo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Cilj je jasan, prolazak u 2. kolo

Po povratku iz Crne Gore posle utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope koju su odigrali s Bokeljom (1:1), fudbaleri Vojvodine koji su imali manju minutažu ili uopšte nisu nastupili u Petrovcu, odigrali su u Veterniku trening susret s novim prvoligašem, timom OFK Odžaka.

Trener Nenad Lalatović želeo je da na delu vidi sve igrače i, kako je sam naglasio, zadovoljan je onim što su pružili. Novosađani su pobedili 2:0 golovima Paločevića i Zličića iz penala, a utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je odigrana po toplom i sparnom vremenu.

"U suštini, zadovoljan sam načinom na koji su momci odigrali ovu utakmicu, jer su pokazali da na njih mogu ozbiljno da računam i u takmičarskim susretima. Do početka domaćeg prvenstva praktikovaćemo ovakve utakmice, kako bi svi igrači koji konkurišu za tim bili u pravom, takmičarskom ritmu. Duel s Odžačanima odigran je po pomalo nezgodnom i toplom vremenu i možete onda da zamislite kakvi su uslovi za igru vladali u Petrovcu", objasnio je Lalatović.

Šef struke crveno-belih osvrnuo se i na igre mlađih fudbalera, momaka koji su ponikli u omladinskoj školi Vojvodine.

"Još jednom su pokazali da su budućnost ovog kluba. Zadatak svih nas je da oni što pre izrastu u nosioce igre Vojvodine. Za to je, pre svega, potrebno strpljenje i taj proces moraćemo pravilno i pažljivo da odradimo. Videlo se da je većini od njih puno značilo to što su prošlu polusezonu igrali u Proleteru i zadovoljan sam njihovim napretkom. Nadam se da će u istom stilu nastaviti i u novoj sezoni, čime bismo u skorije vreme dobili odlične igrače za prvi tim. Tu, pre svih, mislim na Uroša Stamenića, Lazara Zličića i Marka Đurišića, a onda i na sve ostale mlade snage".

U četvrtak Voša igra revanš susret s Bokeljom na svom stadionu. Za razliku od utakmice u Petrovcu, ovaj duel igraće se u večernjim satima, dakle pod svetlošću reflektora, a u njemu će Novosađanima biti potrebna bilo kakva pobeda ili barem remi bez primljenog gola, kako bi opravdali ulogu favorita i našli se u 2. kolu kvalifikacija za LE.

"Naš cilj se zna, a to je prolazak u narednu rundu. Uz uvažavanje protivnika, verujem da ćemo zadatak ostvariti, pružiti dobru igru i obradovati i sebe i naše navijače na stadionu "Karađorđe". Naravno, ne smemo sebi da dozvolimo nikakvo opuštanje i preostalih nekoliko dana iskoristićemo da se što bolje pripremimo za novi izazov. Ujedno, pozivam navijače i gledaoce da dođu na tribine našeg stadionu u što većem broju, kako bi ekipi pružili podršku u prvoj takmičarskoj utakmici koju igramo kao domaćini u novoj sezoni", dodao je Nenad Lalatović.

Danas uveče, pod reflektorima, Vojvodina će odraditi trening u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov", a sutra, od 20 časova, ekipa će vežbati na svom stadionu. U sredu je, od 19 časova, trening predviđen ponovo u Veterniku, nakon čega će igrači ostati u karantinu u FC "Vujadin Boškov".

Kako stvari stoje, povređeni Novica Maksimović vratiće se u konkurenciji za sastav, a jedino je van stroja i dalje Saša Ćurko, koji oseća bol u kolenu. Utakmica Vojvodina - Bokelj igra se u četvrtak od 20 časova.

Izložba povodom pola veka od prve titule

Večeras će Istorijski arhiv Grada Novog Sada organizovati otvaranje multi-medijalne izložbe povodom obeležavanja 50-godišnjice od osvajanja prve titule prvaka države FK Vojvodina. Uz počast igračima koji su pre pola veka ostvarili jedinstveni sportski podvig, posetioci izložbe biće u prilici da se podsete na politički i ekonomski razvitak Novog Sada tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Izložba je koncipirana tako da se, kroz fotografije, video-materijal, dokumenta, pehare, dresove i ostalu opremu, prikaže trijumfalni put Vojvodine tokom te 1966. godine do titule šampiona.

Večerašnjem otvaranju izložbe u novoj zgradi Istorijskog arhiva Novog Sada (ulica Filipa Višnjića 2a), prisustvovaće svi aktuelni prvotimci Vojvodine, stručni štab i predstavnici uprave kluba. Svečano otvaranje uslediće u 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvodina se sprema za revanš, Lalatović veruje u prolaz

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2016

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak na Karađorđu igraju revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Bokelja iz Kotora...Prva utakmica u Petrovcu završena je rezultatom 1:1, za domaće je precizan bio Đenić, dok je za Vojvodinu pogodio Dejan Meleg. Izveštaj sa te utakmice možete pročitati...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.