Laković: Ne brinu nas pretnje Siona

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laković: Ne brinu nas pretnje Siona

Generalni sekretar Fudbalskog Saveza Srbije Zoran Laković nije previše pažnje posvetio najavi Siona da će tužiti FSS za višemilionski iznos zbog teške povrede Dragana Mrđe u prijateljskom duelu sa Meksikom.

On je podsetio na regulativu FIFA kada su u pitanju povrede igrača u reprezentativnim mečevima.

"Veoma se loše osećamo zbog onoga što se dogodilo Draganu Mrđi. On je sjajan momak i veliki profesionalac i želimo mu što brži oporavak. Napise u švajcarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medijima zaista ne bih komentarisao jer verujem da ozbiljan čovek kao što je predsednik Siona poznaje FIFA regulative i da ne bi dao takvu izjavu", rekao je Laković.

Pravilnik FIFA o statusu i transferu igrača jasno navodi da fudbalski savezi ne snose troškove u slučaju povrede igrača, već da je u slučaju povrede ili bolesti, dok je fudbaler s reprezentacijom, naknada obezbeđuje od osiguranja koje su klubovi dužni da obezbede.

Povezane vesti: Sion traži milione evra od FSS-a i FIFA zbog povrede Mrđe Mrđa opet pokidao ligamente kolena FA plaća Liverpulu pola miliona zbog povrede Džerarda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.