Lako sam ispustio gemove na svoj servis, to je presudilo

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lako sam ispustio gemove na svoj servis, to je presudilo"

Jedini predstavnik Srbije u juniorskom singlu na Australijan Openu, Hamad Međedović, poražen je u drugom kolu.

Od njega je bio bolji Amerikanac češkog porekla, Martin Dam koji je posle 113 minuta igre slavio sa 6:7 (3), 6:4, 6:4.

Međedović je odigrao veoma dobar meč, presudile su nijanse na stranu drugog nosioca turnira, tako da Hamad nije previše razočaran.

"Pre svega, svaka čast protivniku, dosta dobro je odigrao. Tokom celog meča je bio na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrhunskom nivou. Jako je teško bilo igrati sa njim. Bio sam blizu svog maksimuma, ne mogu da kažem da sam igrao najbolje što znam jer nije bilo tako. Najviše problema mi je pravio sa servisom, tu sam se najviše mučio. Nisam smeo da dozvolim da tako lako dam te brejkove u oba seta, lako sam ispustio gemove na svoj servis i to je presudilo”, kaže Međedović.

Kaže da je na dobrom putu, ali da ima još stvari na kojima treba da radi kako bi unapredio igru.

Nije bilo velikih propusta sa moje strane. Radiću na servisu još dosta, mislim da tu mogu mnogo da napredujem kao i na bekhendu, ali generalno, zadovoljan sam kako sam odigrao. Dobro je bilo igrati, bilo je dosta naših navijača, dobro sam se osećao, na kraju, ispustio sam taj jedan gem u trećem setu”.

Imao sam još par puta brejk lopte i u drugom i trećem setu, prilike da napravim brejk, nisam uspeo. Ispustio sam šanse, on je dobro odservirao kad god sam imao brejk lopte, to je to. Teško mu je reternirati, ti visoki igrači imaju tu prednost kod serve. Ne zato što je levoruk, već zato što dosta jako i precizno servira. Bio sam blizu, nijanse su presudile”, dodao je Hamad.

Sudije su u nekoliko navrata loše presudile.

Bilo je par loših odluka sudija, pogrešno su zvali, ali kako sa moje tako sa i njegove strane. Sudije nisu bile toliko dobre. Da smo imali taj čelendž to bi pomoglo i meni i njemu. Nisam izgubio zbog toga, šta je tu je, nastavljam da radim”, zaključio je Međedović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.