Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 13:54

Lak posao za Preston, Blekburn, Stouk i Portsmut

Počinje 1. runda Liga kupa Engleske

Veliki dan u Engleskoj. Nije samo okršaj Arsenala i Liverpula u okviru Komjuniti Šilda razlog za sreću ljubitelja fudbala na Ostrvu i van njega. Startuje i 1. runda Liga kupa, sa četiri meča današnjeg programa. Preston, Blekburn i Stouk kao domaćini, kao i Portsmut u ulozi gosta imaju epitet favorita, ali da li će uspeti da ih opravdaju? Svi mečevi počinju od 16.00, a u slučaju da posle 90 minuta rezultat bude izjednačen pristupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se izvođenju jedanaesteraca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Preston na svom stadionu dočekuje Mensfild Taun. Lilvajtsi su i pored dobre šanse propustili priliku u poslednjim rundama prethodne sezone Čempionšipa da se plasiraju u plej-of. Završili su na 9. mestu sa četiri boda manje od pozicije koja je garantovala doigravanje. Strateg Aleks Nil, koji je igrao kao fudbaler u Mensfildu predvodiće Preston četvrtu godinu zaredom. Škotski trener radi dobar posao, ali nije uspeo da povede klub iz Lankašira do bitke za promociju, koja je glavni cilj ekipe sa Dipdejla. Dosadašnje promene u timu su minimalne, jer su obnove ključnih igrača (Pirson, Dejvis, Džonson, Braun) najvažnije. Van stroja su prvi golman Rad i zadnji Fišer.

Mensfild je završio u donjem delu Lige 2, tačnije na 21. mestu. Nije rizikovao ispadanje, prilično se razlikovao od fenjeraške pozicije u vidu 19 bodova, jer je samo ono prošle godine vodilo u Konferenciju. Uprava veruje irskom treneru Grejemu Kolanu, koji je došao decembra prošle godine i obavio vrlo dobar posao sa Bristolom Roversom. Ove godine postoje mnogo veće težnje, nije slučajno što se svrstava među kandidate za prva četiri mesta u prvenstvu.

Veoma važan dodatak je iskusni vezista Perč iz Skantorpa, sa iskustvom prethodnih godina u Premijer ligi i Čempionšipu. Dobar potez je i angažovanje češkog golmana Šteha. Bio je broj 1 u Lutonu u sezoni 2017/18, kada je tim promovisan u Ligu 1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Blekburn ima posla sa Donkasterom. Roversi su se borili za plej-of, ali njihov učinak posle odmora (3-1-5) nije bio takav da bi ih održao u igri do poslednje utakmice. Glavni uzroci, osim nekih povreda važnih asova i ne preterane efikasnosti je i nestabilnost na gostovanjima (skor 7-3-13). Ekipu Tonija Maubrija napustio je iskusni napadač Grejem, a Blekburn još nije kompletirao prelazni rok.

Roversi su slavili u prvim prijateljskim mečevima protiv Flitvuda (4:1) i Blekpula (3:1), ostavljajući pozitivne utiske.

Donkaster prošle godine nije uspeo da uđe u plej-of Lige 1, za razliku od sezone 2018/19. Prekid prvenstva zatekao ga je na devetom mestu. Daren Mur zadržao je svoje tehničko vođstvo i cilj je bolji učinak ove godine, sa nadom da će uspeti da se domogne prvih šest. Preduslov za to je stabilnost koja mu je toliko nedostajala prošle godine.

U prelaznom roku najvažniji gubitak je bio vezista Sandlije, koji nastavlja u Roteramu. Među novajlijama su golman Burzik iz Stouka, veznjak Ričards (Brajton) i veznjak Lokilo (Kristal Palas).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Stouk je domaćin Blekpulu. Domaći sastav imao je još jednu tešku godinu pre nego što je obezbedio pretposlednji meč za ostanak u Čempionšipu, tako što je „prekinuo“ pobednički niz od osam utakmica Brentforda (1:0). „Ključ“ za opstanak bilo je angažovanje Majkla O’Nila, koji je u novembru zamenio Nejtana Džounsa radeći izuzetan posao na različitim nivoima. Bivši selektor Severne Irske postigao je minimalni cilj, ali dobro zna da su zahtevi u taboru Potersa veći.

Prvi potezi na tržištu su odlični, dok se očekuje dalje jačanje. Doveden je Foks iz Venzdeja, Čester iz Aston Vile, iskusni strelac Flečer iz Venzdeja, ali i vezni igrač Obi Mikel iz Trabzona.

Blekpul je u prošlogodišnjem učešću u Ligi 1) u početku delovao sposoban za borbu za prvih šest, ali nije potrajao. Prekid prvenstva zatekao ga je u drugoj polovini plasmana i na 13. mestu, prilično daleko od zone plej-ofa. Nil Kričli je na kormilu od marta meseca. Ovo mu je prvi posao trenera, jer je prethodno radio u akademiji Liverpula. Pokušava da izgradi tim na novim osnovama, o čemu svedoče mnoge promene u kadru. Među onima koji su otišli ističe se najefikasniji napadač Nanduil, a među novajlijama crnogorski veznjak Oliver Šarkić iz Bartona i napadač Jejts iz Roterama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I za kraj, Stiveniž je autsajder u sudaru sa Portsmutom. Protekle sezone domaći sastav je završio kao poslednji u Ligi 2 i trebalo je da ispadne u Konferenciju, ali ga je pogledala sreća zbog finansijskih problema Maklsfilda i ostao je u takmičenju. Pokušaće da se spasi i ove godine boreći se uglavnom sa pridošlicama Berouom i Herogejtom.

Sa druge strane, Portsmut je dve godine zaredom uspeo da uđe u plej-of Lige 1, ali uspon nije usledio. Eliminisao ga je Oksford na penale (1:1 u obe utakmice). I ove godine Pompejci su jedan od najjačih timova u kategoriji. Iskusni Keni Džeket je ostao na mestu trenera, ali je mu je klub prodao važne adute.

LIGA KUP, 1. RUNDA (JEDAN MEČ)

Subota

16.00: (1,45) Preston (4,40) Mensfild (7,25)

16.00: (4,90) Stivenidž (3,60) Portsmut (1,75)

16.00: (1,70) Blekburn (3,70) Donkaster (5,20)

16.00: (1,65) Stouk (3,80) Blekpul (5,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.