Lajpcig pravi tim za narednu deceniju, a tek su počeli: Zvanična ponuda za čudo iz Vest Hema

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig pravi tim za narednu deceniju, a tek su počeli: Zvanična ponuda za čudo iz Vest Hema

Nemci nude 20.000 funti nedeljno

Lajpcig će naredne sezone debitovati u Bundesligi, a ambiciozno rukovodstvo novog prvoligaša neće štedeti novac da ovog leta dovede adekvatna sa kojim bi napali čak i plasman u neki od evrokupova. pojačanja

Pare nisu problem za klub iz Lajpciga, s obzirom da je vlasništvu milijardera Ditriha Matešica koji je napravio imperiju od proizvodnje energetskog napitka Red Bul. Voli da ulaže u sport, ima tim u Formuli 1, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ima fudbalske klubove u Austriji, Južnoj Africi i Brazilau, a Lajpcig je postao prioritet.

Iako ima novac za velika pojačanja, klub iz istočne Nemačke ima zanimljivu strategiju na fudbalskoj pijaci. Direktor Ralf Rangnik rukovodi prelaznim rokom i drži se pravila da Lajpcig neće dovoditi igrače starije od 24 godine i da novajlije neće moći da imaju veću platu od 3.000.000 evra po sezoni.

U taj profil se uklapa i najnovija želja. Lajpcig je poslao ponudu engleskom čudu od deteta Risu Oksfordu iz Vest Hema. Mladi vezista Čekićara je želja najvećih engleskih klubova, hoće ga Liverpul i Mančester Junajted, posebno je zagrizao Pep Gvardiola iz Mančester Sitija, Rafa Benitez bi da ga pozajmi na jednu sezonu u Čempionšipu, ali se Nemci nadaju da će ga privući zanimljivim projektom i većom šansom za ozbiljnu minutažu.

Oksfordov ugovor sa Čekićarima ističe 2018. godine i Vest Hem želi da ga zadrži. Ali Čekićari nisu baš sapremni da 17-godišnjaku ponud euslove kakve nude ostali klubove. Lajpcigova ponuda Oksfordu iznosi 20.000 funti nedeljno što je blizu 1.400.000 evra godišnje. Vest Hem će morati vrlo brzo da se odluči na sledeći korak jer ovakva situacija ne vodi daleko. Igrač bi da ostane, ali da dobije ugovor kakva mu se nudi u ostalim klubovima. Za Vest Hem je debitovao sa 16 godina, može da igra na pozicijama štopera i zadnjeg veznog i važi za budućnost engleskog fudbala.

Lajpcig je još ranije doveo Nabija Keitu iz Red Bul Salcburga za 15.000.000 evra, platio je 10.000.000 evra za supertalentovanog špica Tima Vernera iz Štutgarta, a doveli su perspektivnog golmana Marijusa Milera iz Kajzersaluterna. Uz Forsberga, Zelkea, Zabicera, mlađeg Kediru, Jusufa Poulsena, Masima Bruna to je ekipa koja obećava mnogo u budućnosti...

Podsetimo, Lajpcig je nudio Bazelu 20.000.000 evra za Brela Emboloa, ali nisu želeli da Švajcarcu daju više od 3.000.000 evra po sezoni zbog čega su se povukli iz pregovora.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.