Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2021, 00:41

Lajpcig ne gubi vreme: Iskoristio poklon klauzulu i potpisao beka Sitija

Bundesligaš realizovao jedan od najboljih poslova u prethodnih nekoliko sezona

Lajpcig nije gubio vreme, ni trenutak. Odmah nakon utakmice sa Augzburgom u kojoj je Anhelinjo ispunio uslov iz klauzule, aktivirana je opcija otkupa ugovora od Mančester Sitija. Španski bek koji je u Nemačku stigao kao pozajmljeni igrač iz redova Građana eksplodirao je u novoj sredini i izrastao u najproduktivnijeg igrača Evrope na svojoj poziciji ove sezone, pa je 18.000.000 evra predstavljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mali izdatak za Bundesligaša koji nije imao dilemu prilikom odluke.

Anhelinjo, koji je pri dolasku u januaru 2020. godine plaćen 2.000.000 evropskih novčanica, potpisao je sa Lajpcigom ugovor do 2025. godine čime je budndesligaš obavio jedan od najboljih poslova u prethodnih nekoliko godina.

Od dolaska u tim Julijana Nagelsmana Španac pruža izvanredne partije što najbolje oslikava podatak da je u ukupno 28 mečeva, zabeležio osam golova i 11 asistencija. Posebno je impresivan njegov učinak u Ligi šampiona, gde je za beležio po tri gola i asistencije i tako bio jedan od zaslužnih što je Lajpcig u društvu Pari Sen Žermena, Mančester Junajteda i Bašakšehira uspeo da izbori plasman u narednu rundu.

Podsetimo, Siti je 24-godišnjeg beka doveo još kao tinejdžera pre skoro osam godina iz Deportiva, a posle niza pozajmica ga je prodao PSV Ajndhovenu za 5.500.000, pa ga vratio za 12.000.000. Konačno, Lajpcig ga je doveo početkom 2020. godine i nije se pokajao.

Tržišna cena Anhelinja sada se procenjuje na oko 35.000.000 evra i nema sumnje da to nije maksimalna vrednost koju će on dostići, posebno ukoliko nastavi sa igrama koje je prižao u prethodnih godinu dana.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.