Izvor: RTS, 26.Nov.2021, 20:00

Lajović teškom mukom savladao Melcera za vođstvo Srbije protiv Austrije

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Džeralda Melcera i doneo vođstvo Srbiji u prvom meču grupne faze Završnog turnira Dejvis kupa. Srbija je povela protiv Austrijanaca 1-0 u Inzbruku, pošto je Lajović bio bolji od Melcera rezultatom 7:6 (7-5), 3:6, 7:5.
Duci se skoro tri sata mučio protiv 287. igrača na ATP rang-listi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i teškom mukom upisao novi trijumf u nacionalnom timu.

Od početka je bilo jasno da će imati problema sa mlađim bratom mnogo poznatijeg austrijskog tenisera Jirgena, jer je Džerald odlično servirao i forhend spinovima ga izluđivao.
Prvi set rešen je tek u taj-brejku, da bi u drugom Melcer napravio jedan brejk i uspeo da dođe do izjednačenja.
Srećom, pritisak nije "vezao ruke" Lajoviću, koji je nekako uspeo da brejkne rivala sredinom odlučujućeg seta i, činilo se, stekne odlučujući višak.
Međutim, katastrofalnim gemom je prosuo sve dobro učinjeno, a Melcer se nije predavao do samog kraja.
Lajović je ipak uspeo na kraju iščupa još jedan brejk i dođe do važne pobede.
Priliku da Srbiji u Inzbruku donese prvi trijumf ima Novak Đoković, koji se sastaje sa Denisom Novakom.
Nakon duela sa Austrijom, "orlovi" igraju protiv Nemačke u grupi F.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspešan start: Đoković i Lajović doneli pobedu Srbiji

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2021

Teniska reprezentacija Srbije sa 3:0 je savladala selekciju Austrije na startu Dejvis kupa. Već posle dva meča u singlu su Orlovi došli do trijumfa, pošto je Dušan Lajović slavio protiv Geralda Melcera (7:6, 3:6, 7:5), a Novak Đoković bio bolji od Denisa Novaka (6:3, 6:2). Maksimalnu pobedu potvrdili...

Nastavak na N1 televizija...

BIO POD VELIKIM PRITISKOM: Lajović zadovoljan poenom protiv Austrije

Izvor: Kurir, 26.Nov.2021

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je bio pod velikim pritiskom na početku današnjeg takmičenja u Dejvis kupu, ali da je najvažnije da je doneo bod svojoj ekipi u duelu protiv Austrije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.