Lafe pobednik druge etape Tur dFransa VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 17:39

Lafe pobednik druge etape Tur d'Fransa VIDEO

Biciklista Kofidisa Viktor Lafe pobednik je druge etape na jubilarnom 110. Tur d'Fransu.

On je trijumfovao u etapi od Vitorije Gasteiz do San Sebastijana u dužini od 209 kilometara.

Bila je to veoma uzbudljiva trka i Lafe je stigao do svoje prve etapne pobede na čuvenoj trci. Na cilj je stigao u vremenu 4:46.39 sati.

Drugo mesto osvojio je Vut van Aert iz tima Jumbo Visma, dok je treći bio dvostruki pobednik Tur d'Fransa, Slovenac Tadej Pogačar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Na 400 metara pre cilja sam imao lepu prednost, bilo je to sjajno, samo sam jurio da što pre stignem do linije cilja. Imao sam jako visok puls na brdu, ali i tamo sam se dobro osećao kao i juče. Mislio dam da bih možda i napao na poslednjem usponu, ali čekao sam pravi trenutak i ispostavilo se da je to bilo dobro. Dao sam sve od sebe, ovo je ludo, imam etapnu pobedu", presrećan je Lafe.

"I juče mi je išlo dobro, bio sam dobar na usponu, čak sam i napao, osećao se dobro, ali poslednji kilometar nisam imao snage za sprint. Da je bilo kao danas, ko zna, možda bih pobedio i na prvoj etapi", dodao je pobednik.

U generalnom poretku vodi pobednik prve etape Adam Jejts iz tima Emirata, drugi je Van Aert sa šest sekundi zaostatka, dok je Pogačar treći sa zaostatkom od 12 sekundi.

Naredna treća etapa uvodi nas konačno iz Španije u Francusku.

Vozi se od Amorebijeta Ečano do Bajonea i duga je 193,5 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.