Lacković završio igračku karijeru, počinje trenersku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2020, 14:45

Lacković završio igračku karijeru, počinje trenersku

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Blaženko Lacković (39) saopštio je danas da završava igračku karijeru.

Lacković je sa reprezentacijom osvojio olimpijsko i svetsko zlato, u klupskom dresu bio je pobednik Lige šampiona u dresu Hamburga i prvak Nemačke, Hrvatske i Makedonije.

Ostaće u rukometu i početi trenersku karijeru u stručnom štabu Hamburga.

"Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu. Naučio sam da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji. Posebno sam ponosan na vreme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvek igrao sa srcem," poručio je Lacković na Instagramu.

Lacković je u karijeri igrao za sedam klubova - Novi Marof, Varteks, Zagreb, Flensburg, Hamburg, Vardar i Kil osvojivši ukupno 18 klupskih trofeja.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 195 nastupa i postigao 571 pogodak osvojivši 10 medalja. Bio je olimpijski, svetski i mediteranski prvak, jedino na Evropskim prvenstvima nije stigao do zlata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.