Izvor: B92, 22.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lacio u sve težoj finansijskoj situaciji

Uprkos plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona, ekipa Lacija bi, zbog sve teže finansijske situacije, naredne sezone mogla da ostane bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Olimpijski stadion će najverovatnije napustiti Argentinac Klaudio Lopez, koji se vraća u Valensiju. Kako prenosi "Corriere dello sport", Lopez se već dogovorio sa upravom španske ekipe, i potpisaće četvorogodišnji ugovor, uz godišnju zaradu od 1.8 miliona evra.

Lacio želi 5.6 miliona evra, ali će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skoro sigurno dobiti manje, s obzirom da rimski klub I dalje duguje Valensiji za 20 miliona evra vredan transfer Gaiske Mendijete. Napadač Enriko Kijeza takodje ima druge planove za narednu sezonu, i uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa Sampdorijom, koja će posle više godina ponovo zaigrati u Seriji A.

Defanzivac Jap Stam, koga traži Mančester Siti, reprezentativac Srbije I Crne Gore Dejan Stanković (Milan) i Bernardo Koradi (Inter) nisu prihvatili ponudu kluba da, u uslovima teške finansijske situacije, umesto plate dobiju akcije kluba na berzi, tako da bi I oni vrlo lako mogli da napuste Rim.

Finansijski problemi Lacija uvećani su u sredu, nakon što je većinski vlasnik kluba, kompanija Cirio, najavila da će potražiti nove investitore. Laciju je potrebno oko 110 miliona evra kako bi isplatili sve dugove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.