Labadija novi trener Leverkuzena

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labadija novi trener Leverkuzena



Nemački Bajer Leverkuzen imenovao je u utorak za šefa stručnog štaba Bruna Labadiju, koji će na toj dužnosti zameniti Mihaela Skibea, otpuštenog na kraju sezone posle nezadovoljavajućih rezultata. Četrdesetdvogodišnji Labadija, koji na klupu popularnih "farmaceuta" dolazi iz drugoligaša Grojter Firta, nikada do sada nije vodio klub iz elitne konkurencije."Želimo da naredne sezone igramo u jednom od evropskih kupova. To je osnovni zadatak novog trenera", izjavio je sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor Bajera Rudi Feler.

On je dodao da je Labadija angažovan u konkurenciji nekoliko stručnjaka, među kojima je bio i doskorašnji trener Šalkea, Mirko Slomka.

Labadija je bivši prvotimac Bajerna , Verdera , Kajzerslauterna i Kelna, a trenersku karijeru je započeo u nižerazrednom Darmštatu, pre nego što je dolaskom u Grojter Firt 2006. izgradio sjajnu reputaciju.

Nemački mediji prenose da će Bajer Leverkuzen isplatiti Grojter Firtu oko 500.000 evra kompenzacije za angažovanje talentovanog stručnjaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.