La Roha uz narod, Čileanci odbili da igraju!

Izvor: Sportske.net, 14.Nov.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"La Roha" uz narod, Čileanci odbili da igraju!

Igrači odlučili da ne izađu na teren u Limi, pa federacija nije imala drugog izbora osim da otkaže meč.

Čileanski nacionalni tim neće igrati u prijateljskoj utakmici u Limi protiv Perua.

Meč sa Bolivijom koji je trebalo da odigraju kod kuće je odložen, ali su igrači insistirali da ne igraju ni drugu utakmicu, jer podržavaju proteste protiv aktuelnog predsednika Sebastijana Pinjera.

Na sastanku igrača kojim su predsedavali oni najiskusniji, Vidal >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Bravo, odlučeno je da ekipa ne izađe na teren, pa je federacija jednostavno izdala saopštenje i poslala igrače natrag u klubove.

Protesti, najveći od 1990. kada je Čile izborio demokratiju počeli su pre tri nedelje, inicijelno zbog povećanja cena prevoza, ali su se pretvorili u ogroman protest, poginulo je više od 20 ljudi, a zabeležena su kršenja ljudskih prava od strane policije odnosno aktuelne vlasti.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Fudbaleri Čilea uz narod, neće da igraju protiv Perua

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019

Fudbalski reprezentativci Čilea odbili su da igraju prijateljski meč protiv Perua iz solidarnosti sa narodom koji protestuje širom zemlje, saopštio je nacionalni Savez...Kako se navodi, takva odluka doneta je na sastanku u trening kampu reprezentacije i svi fudbaleri će se vratiti u klubove..."Mi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.