Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 04:09

La Paz i uigran prekid - Bolivarova dobitna kombinacija (VIDEO)

Lanus inferioran tokom čitavog meča - 2:1 (1:1)

Stigao je Lanus na "Ernando Siles" znajući da ga čeka paklenih 90 minuta, svestan zadatka koji ima pred sobom. Jer osim što ga je tamo čekao Bolivar, argenski tim je za rivala imao i La Pazovih 3.640 metara nadmorske visine.

Večiti strah južnoameričkih ekipa kada se upute na zapad Bolivije. A Bolivar i te kako ume da iskoristi svoju prednost. Lanus se dobro držao, čak i poveo, ali od uigranih prekida najtrofejnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bolivijskog kluba nije uspeo da se odbrani – 2:1 (1:1).

Od prvog minuta je domaćin pokušao da iskoristi prednost igranja na svom terenu: konstantno je pritiskao rivala i tragao za šansom iz svog najjačeg oružja – prekida. Stoga i ne čudi da su samo u prvom poluvremenu izveli čak 18 kornera i uputili neverovatnih 19 udaraca ka golu Lautara Moralesa. Doduše, retko koja je bila izgledna. Ipak, pod velikim je pritiskom bila ekipa Luisa Zubeldije, pa možemo samo da zamislimo koliko joj je laknulo kada je Tomas Belmonte doveo Lanus u prednost iz prve šanse. Faul na centru, dug, precizan pas Alešandra Bernabeija, odbrana Bolivara je očekivala ofsajd, i Belmonte sam, u padu pogađa glavom.

Međutim, uprkos šoku koji su doživeli, fudbaleri Bolivara nisu klonuli duhom, već su sa istim stavom nastavili da terorišu rivala. I ubrzo mogli do iznenađenja. MarkosRikelme je već savladao Moralesa, ali se AleksisPeres našao na gol-liniji i otklonio opasnost. U poslednjem minutu prvog poluvremena tamo ga ipak nije bilo i Bolivar je stigao do izjednačenja. Kako? Iz kornera. HuanArse je centrirao, lopta prošla prvu stativu i Rikelme ovog puta nije imao prepreku.

Kako bi u nastavku izbegli pritisak Bolivara, igrači Lanusa su u nastavku izašli nešto više. Uspeli su čak i da stvore nekoliko prilika, ali im je nedostajala lucidnost kod završnog pasa, koja, kako je vreme odmicalo, u borbi za dah nije mogla da ispliva na površinu.

Bolivar? Nastavio je da se oslanja na prekide, koji su, ispostaviće se, napravili prevagu na ovom meču, pošto je Luis Akin posle još jednog kornera u 85. minutu iskoristio nepažnju rivala i pogodio za veliko slavlje na klupi domaćina.

KOPA SUDAMERIKANA, 1/16 FINALA, 1. UTAKMICE

Sreda

Bolivar - Lanus 2:1 (1:1)

/RIkelme 45, Akin 86 - Belmonte 33/

Četvrtak

01.30: (3,50) Feniks (3,05) Independijente (2,15)

01.30: (1,62) Kokimbo (3,45) Sport Huankajo (3,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.