La Liga - Kralj vratio krunu, Barsin poraz sve začinio! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2020, 23:07

La Liga - Kralj vratio krunu, Barsin poraz sve začinio! (video)

Večeras je sve u znaku Real Madrida!

Večeras je kompletirano pretposlednje, 37. kolo španske La Lige, a ono što je najvažniji epilog - Real Madrid je osvojio šampionsku titulu, 34. po redu u klupskoj istoriji, a prvu od 2017. godine, od kada je Barselona vladala španskom ligom!

Real je večeras na, nažalost praznom, ''Alfredo di Stefano'' stadionu savladao ekipu Viljareala sa 2:1 i ostavio Barselonu na čak sedam bodova razlike, kolo pre kraja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Glavnu ulogu u ovom meču imao je Karim Benzema, koji je najpre u 29. minutu na asistenciju Luke Modrića pogodio mrežu gostiju, iskosa sa desne strane za vođstvo od 1:0.

S obzirom da je za to vreme Barselona bila u rezultatskom minusu protiv Osasune, Madriđani su već u poluvremenu mogli polako da počnu sa šampiosnkim slavljem.

Pomenuti rezultat ostao je na snazi do 77. minuta, kada su domaći iznudili penal, a Ramos pokušao da sa bele tačke asistira Benzemi za novi gol. Ipak, taj penal je morao da bude ponovljen jer je napadač Reala ranije ušao u kazneni prostor, posle čega je Ramos odustao, a Benzema iz penala postigao svoj drugi gol na ovom meču - 2:0.

Do kraja Viljareal je smanjio na 2:1 preko Ibore u 84. minutu, ali to naravno nije pokvarilo raspoloženje novim šampionima, koji su u nadoknadi vremena golom Marka Asensija još jednom zatresli mrežu, ali VAR je poništio ovaj gol zbog igranja rukom fudbalera Reala.

Za to vreme, Barselona je igrala ''da joj prođe vreme'' protiv Osasune, a taj utisak je posebno dominirao tokom prvog poluvremena, kada su gosti zasluženo poveli u 15. minitu preko Barsinog ''deteta'' Hosea Arnaiza.

Ipak, u nastavku su Mesi i drugovi uspeli da se donekle trgnu. Upravo je Mesi iz slobodnog udarca u 62. minutu doneo izjednačenje Barseloni - 1:1.

Imala je Barsa i igrača više od 77. minuta, kada je isključen Enrik, ali tu prednost nije uspela da iskoristi. I ne samo to, Osasuna je u poslednjim trenucima meča preko Roberta Toresa postigla i drugi gol i odnela ceo plen sa ''Kamp Noua''! Dodajmo još i da se naš Darko Brašanac povredio tokom prvog poluvremena posle nezgodnog pada.

Trećeplasirani Atletiko je sa 2:0 kao gost savladao ekipu Hetafea, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je Ljorente u 54. minutu pogodio za vođstvo ''Jorgandžija'', a trijumf gostiju potvrdio je Tomas, pogotkom u 80. minut za konačnih 2:0.

Zanimljiva će u poslednjem kolu biti borba za opstanak, pošto je Selta poražena na svom terenmu od Levantea sa 3:2, a Leganes je kao gost slavio u Bilbau sa 2:0, golovima Gerera u 79. i Asalea u poslednjim trenucima meča.

Selta sada ima samo bod više od Leganesa, ali će u poslednjem kolu igrati protiv davno otpisanog Espanjola, dok će Leganes dočekati šampionski tim Reala.

Majorka je drugi putnik u Segundu posle večerašnjueg poraza od Granade (1:2), uz isključenje našeg Aleksandra Sedlara u drugom poluvremenu.

La Liga, 37. kolo

Bilbao - Leganes 0:2

Barselona - Osasuna 1:2

Betis - Alaves 1:2

Selta - Levante 2:3

Hetafe - Atletiko 0:2

Majorka - Granada 1:2

Real Madrid - Viljareal 2:1

Real Sosijedad - Sevilja 0:0

Valensija - Espanjol 1:0

Ranije danas: Eibar - Valjadolid 3:1

-

    Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.