La Liga: FIFA nastavlja sa zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka

Izvor: B92, 16.Mar.2023, 16:47

La Liga: FIFA nastavlja sa zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka

Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (LaLiga) objavila je saopštenje u vezi odluke FIFA oko SP 2026.

U tom saopštenju rukovodstvo španskog takmičenja tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2026. godine učestvovaće 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po 12 selekcija.

''FIFA nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte. FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta'', poručili su iz LaLige, prenosi Skajsport.

U saopštenju se dodaje i da lige nisu konsultovane ni o jednoj od danas predstavljenih promena, posebno o novom godišnjem klupskom takmičenju.

''Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda", navodi se u saopštenju LaLige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAOPŠTENJE LA LIGE PROTIV FIFA: „Nastavljaju sa svojim zloupotrebama i donose jednostrane odluke!“

Izvor: HotSport.rs, 16.Mar.2023

Sve u vezi Mundijala. Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (LaLiga) objavila je danas saopštenje povodom odluke FIFA u vezi predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se odigrati 2026. godine. Oni tvrde da FIFA nije konsultovala nijedno nacionalno takmičenje evropskih država, pre nego što se...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.