LUNDBERG POKVARIO DŽIKIĆEV DEBI: Danci savladali Gruziju u prvom kolu kvalifikacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 21:41

LUNDBERG POKVARIO DŽIKIĆEV DEBI: Danci savladali Gruziju u prvom kolu kvalifikacija!

U grupi su sa Srbijom...

Košarkaši Danske savladali su večeras selekciju Gruzije rezultatom 75:69 (12:23, 16:14, 22:16, 25:16) u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket. Ujedno ovo je bio i debi Aleksandra Džikića na klupi Gruzije.

Lundberg je meč završio sa 19 poena i sedam asistencija, a pratio ga je Larsen sa 13 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Šengelija sa 26 poena i šest skokova, dok je Tomason meč završio sa 16 poena.

Odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je startovao tim srpskog stratega meč. Šengelija je bio nerešiva engima za Dance, koji nisu mogli da zaustave raspoložene goste u prvih deset minuta igre.

Do kraja prvog poluvremena tim Aleksandra Džikića uspeo je da odbije nalet rivala i sa plus devet ode na odmor.

Drugo poluvreme donelo je drugog Ifea Lundberga koji je sporije ušao u meč, ali je uhvatio šuterski ritam u trećoj deonici i uspeo da smanji zaostatak svog tima na minus tri pred početak odlučujućeg perioda igre.

Uspela je Danska da preokrene rezultat u svoju korist sredinom poslednjeg kvartala da bi finalni udarac Gruziji zadao Berg poenima sa linije penala sedam sekundi pre kraja meča.

Podsetimo, Danska i Gruzija se nalaze u grupi sa Srbijom i Finskom koji trenutno igraju meč prvog kola kvalifikacija za Evrobasket.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.