LUKA UŠAO U ISTORIJU: Dončić postao tek TREĆI igrač na OI kome je OVO pošlo za rukom! Stao uz rame LEGENDAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 17:35

LUKA UŠAO U ISTORIJU: Dončić postao tek TREĆI igrač na OI kome je OVO pošlo za rukom! Stao uz rame LEGENDAMA

Pomerio granicu.

Košarkaška reprezentacija Slovenije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto ih je u polufinalu zaustavila selekcija Francuske.

Uspela je Vojvodina da dođe do 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije, gde je večeras (19.00) u Novom Sadu očekuje prvi duel protiv austrijskog LASK-a, koji je favorit: kvota na keca je 5,30, na iks 3,70, na dvojku 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina - LASK.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića, koji je meč završio sa tripl-dablom (16 poena, 10 skokova, 18 asistencija), Zmajčeki su promašili šut za pobedu, kada je Rudi Gober "bananom" sprečio Klemena Prepeliča da poentira za trijumf.

Ipak, osim poraza prva zvezda Dalas Maveriksa pamtiće ovaj duel po tome što je stao uz rame legendama košarke.

Naime, Dončić je postao tek treći košarkaš koji je zabeležio trocifreni učinak na Olimpijskim igrama. Pre njega, to je pošlo za rukom legendarnom Aleksandru Belovu (Sovjetski Savez) i po mnogima najboljem igraču NBA Lebronu Džejmsu.

Triple doubles in Olympic Games.

1976 - Sergey Belov, USSR

2012 - Lebron James, USA

2021 - Luka Doncic, Slovenia

End of list.#Basketball #OlympicGames #Olympics2020 #Slovenia #LukaMagic pic.twitter.com/bTlLAhpa2I

— Kostas Kalogeropoulos (@KostasKal4) August 5, 2021

Ujedno, Luka je sa 18 dodavanja postao drugi najbolji asistent u nekom meču na Olimpijskom turniru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.