LUČIĆ O KOKOŠKOVU: Reprezentativac Srbije OTVORENO o potencijalnom budućem selektoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUČIĆ O KOKOŠKOVU: Reprezentativac Srbije OTVORENO o potencijalnom budućem selektoru

Govorio i o neuspehu i Kini.

Košarkaška javnost u Srbiji je dugo čekala da se obelodani ime novog selektora.  Među onima koji ceni kvalitete izvesno novog selektora Igora Kokoškova je i Vladimir Lučić.

Standardni reprezentativac Srbije bio je gost renomiranog grčkog portala Gazeta gde je govorio o imenovanju novog selektora, predolimpijskom turniru i onome što se dogodilo na Mundobasketu u Kini.

- Ne znam ništa o tome, iskreno. I ja sam čuo stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo preko medija u nedelju. Ne znam da li je tačno to što se piše. Imao je odlične rezultate sa Slovenijom, osvojio je Evrobasket u Istanbulu, postao prvi trener van granica SAD koji je vodio NBA tim, sada je deo sistema Sakramento Kingsa. To samo pokazuje kvalitet koji poseduje. Ima fantastičnu karijeru u NBA ligi, što pokazuje koliko je kvalitetan trener. Saznaćemo u narednim danima ili mesecima da li je vest tačna ili ne, ali i kakav će se tim naći na kvalifikacionom turniru - rekao je Lučić za Gazetu.

Prvi veliki izazov za novog selektora biće plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacija koje će se od 23. do 28. juna igrati u Beogradu.

- To je prvi cilj naše ekipe narednog leta. Zaslužujemo da budemo u Tokiju zbog svega što smo pravili poslednjih četiri-pet godina. Dobro je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima u Beogradu jer će nam pružiti veliku podršku. Bićemo spremni da se borimo za plasman u Tokio i uradićemo sve da taj cilj ostvarimo.

Prisetio se Vladimir Lučić na kraju i dešavanja na Mundobasketu u Kini, gde rezultat nije bio u rangu očekivanog.

- Izgubili smo najvažnije utakmice, to se desilo. Ne postoji tim na svetu, bez obzira na to koliko roster bio dobar, koji može da garantuje medalju ili titulu. Pravili smo neke greške u pripremama za takmičenje, a onda i na samom prvenstvu što je dalo mogućnost Španiji, onda i Argentini da nas pobede. Na kraju smo dobili SAD i završili smo kao peti na svetu. To je sve. Biće još takmičenja i mogućnosti da se osvoji medalja. U Kini sam video timove s dosta potencijala, među njima je i Grčka. Nisu završili turnir kako su završili, ali ne može uvek da se uvek pobeđuje. Treba ostati u trci, da uvek budeš u kombinaciji za najviši plasman - naglasio je Lučić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša srpska teniserka Ana Ivanović.

Beautiful view of the city! 🇦🇺

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 14. Јан 2019. у 5:20 PST

Happy New Year!!! 2018 was one of the most amazing years of my life. I’m so excited to welcome 2019 and new adventures 💙👪🌟🎊

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 31. Дец 2018. у 3:21 PST

Dinner time...And there is my date 📸😂👫

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 2. Нов 2018. у 1:22 PDT

Rocking the Statement Collection by @adidaswomen during my pilates session today 💪🏼 #heretocreate #createdwithadidas

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 24. Окт 2018. у 9:40 PDT

Can’t believe summer is almost over ☀🌊🍹

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 5. Сеп 2018. у 5:08 PDT

Loving this amazing summer day, surrounded by all these beautiful flowers 💐🌷🌺🌸

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 13. Авг 2018. у 11:50 PDT

Casual Monday date night with hubby and friends! #MondayVibes

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 16. Јул 2018. у 7:42 PDT

Filming something exciting for the @tennischannel 🎾🎥

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана 2. Мај 2018. у 12:08 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.