LŠ: Tesne pobede Intera i Bajerna

Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Tesne pobede Intera i Bajerna



Fudbaleri Intera konačno su zabeležili prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, ali su opterećeni ogromnim pritiskom branili pobedu do poslednje sekunde duela sa moskovskim Spartakom.

Internacionale je slavio sa 2:1, golovima Kruza u 2. i u 9.minutu, a jedini pogodak za goste postigao je Pavlijučenko u 54. minutu.

Domaći su meč „biti ili ne biti" počeli fantastično. Već posle 10 minuta, na semaforu je bilo 2:0.

Posle 120 sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kruz je iskoristio odbitak Vijere posle prekida i zakucao loptu pod prečku, a samo sedam minuta kasnije, Rekoba je odlično prodirao po levoj strani, prevario je i golmana, a onda uputio odličan centaršut na drugu stativu. Tamo je poklon iskoristio Kruz i glavom sproveo loptu u mrežu.

Posle dva brza gola, ritam je, razumljivo, pao jer su Italijani imali rezultat koji su želeli. Do kraja poluvremena, poništen je i pogodak Dejana Stankovića, zbog visoko podignute noge, ali još veće uzbuđenje je sledilo u nastavku, kada je posle jedne polukontre najistureniji napadač Spartaka Pavlijučenko sa penala postigao gol za goste.

Do kraja meča "plavo-crni" su više razmišljali o odbrani svog gola, ali te kalkulacije umalo da im se osvete u 90. minutu, kada je, posle odličnog prodora po levoj strani, Kinsi ubacio loptu u kazneni prostor, a šut Bojarinceva glavom je odbranio golman Cezar.

Inter će za 14 dana u Moskvi igrati drugu epizodu sa Spartakom, a cilj i dalje ostaje isti, tri boda i iz tog meča.

Deo pritiska sa fudbalera milanskog tima skinuo je Bajern, koji je pred vratima druge runde posle pobede u Lisabonu od 1:0. Jedini gol za Bavarce postigao je fantastičnim udarcem Švajnštajger u 19. minutu. Reprezentativac Nemačke je umalo od junaka postao tragičar, jer je u 47. minutu dobio crveni karton (drugi žuti) posle oštrog starta na Janiku.

Međutim, tada je na scenu stupio Oliver Kan, koji je odbranio nekoliko teških udaraca napadača lisabonskog tima i sačuvao svoju mrežu za perfektan start Bajerna u takmičenju, sa devet bodova iz tri meča.

Inter – Spartak 2:1

Kruz 2, 9 – Pavličenko 54

Sporting – Bajern 0:1

Švajnštajger 19

Tabela:
Bajern 9(3), Sporting 4(3), Inter 3(3), Spartak 1(3)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.