LŠ: Takinardiju i Ronaldu 2 meča

Izvor: B92, 17.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Takinardiju i Ronaldu 2 meča



Fudbaler Juventusa Alesio Takinardi propustiće obe utakmice četvtrtfinala Lige šampiona, pošto je kažnjen sa dva meča zabrane zbog crvenog kartona u utakmici sa Real Madridom.

Vezni igrač Takinardi morao je u drugom produžetku da napusti revanš susret osmine finala Lige šampiona protiv Reala, pošto je rukama zaustavio napadača madridskog tima Ronalda.

Ronaldo je takodje dobio crveni karton jer je na taj prekršaj uzvratio udarcem. On će takodje morati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pauzira dve utakmice, ali, s obzirom na eliminaciju Reala, to će učiniti naredne sezone u evropskom takmičenju.

Evropska fudbalska federacija (Uefa) navela je da je Takinardiju zabranjeno da igra dve utakmice jer je njegovo ponašanje ocenjeno kao nesportsko.

I Takinardi i Ronaldo imaju pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije Uefa.

U duelu osmine finala Lige šampiona, jednom od derbija te faze takmičenja, Real je u prvoj utakmici u Madridu pobedio sa 1:0. U revanšu, Juventus je ostvario isti rezultat u regularnom toku. U produžetku, Juve je postigao još jedan gol i plasirao se u četvrtfinale.

Žreb za narednu fazu takmičenja održaće se sutra u Nionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.