LŠ:Poslednja šansa za Porto

Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ:Poslednja šansa za Porto

U utorak će biti odigrane utakmice 4.kola u grupama E,F,G i H. Počinje rasplet, a derbi se igra na "Kamp Nou" gde će Barsa pokušati da se revanšira Milanu za poraz od 1:0. čelsi gostuje "filijali" Romana Abramoviča, dok bi

Arsenal pobedom nad Panatianaikosom obezbedio plasman u dalji tok takmičenja. Poslednje šanse imaju Rosenborg, Seltik...

GRUPA E

Engleski Arsenal dočekaće grčki Panatinaikos, a holandski PSV Ajndhoven ugostiće norveški Rozenborg. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

ARSENAL - PANATINAIKOS

Grupa E je potpuno otvorena, a ključni mečc odigraće se na "Hajberiju", gde će Arsenal dočekati Panatinaikos. Pre dve nedelje, u Atini, meč istih protivnika završio se 2:2.

Grci u sutrašnju utakmicu ulaze sa pobedom od 4:0 nad Panajonisom u grčkoj ligi. Poljski reprezentativac Emanuel Olisadebe, koji je bio strelac izjednačujućeg pogotka protiv Arsenala, preskočio je tu utakmicu da bi odmoran dočekao put u London.

"Učinićemo sve što možemo da ostvarimo dobar rezultat", izjavio je Dimitris Papadopulos, koji je postigao dva gola u subotnjem meču grčke lige.

Sa druge strane, Arsenal je posle niza od 49 mečeva bez poraza u maloj krizi. Poraz od MU, pa težak remi na Hajberiju sa Sautemptonom.
Povredjeni su Sol Kembel, Žilberto i Gael Kliši, dok je Panatinaikosu spisak povredjenih nešto duži - Markus Minš, Joanis Goumas, Srdjan Andrić, Lusijan Sanmarten.

PSV - ROZENBORG

U duelu pre dve nedelje, PSV je bio bolji - 2:1, pa je i u drugom susretu, u kome je domaćin, favorit. Holandska ekipa biće bez suspndovanog Ji Sung parka, kao i bez povredjenog golmana Erelja Gomeša, a pod znakom pitranja je i da li će se Mark van Bomel i Aleks oporaviti na vreme.

U Rozenborgu ne mogu da računaju na Vidara Riseta i na Erjana Berga, koji su takodje povredjeni.

Rozenborg na svojoj strani ima i neprijatnu tradiciju da je izgubio 13 od 14 poslednjih utakmica Lige šampiona u gostima.

Grupa F - Derbi na "Kamp Nou"

Fudbaleri Barselone dočekaće ekipu Milana, dok će Seltik potražiti šansu u duelu sa Šahtjorom, u utakmicima četvrtog kola Grupe F Lige šampiona Evrope.

BARSELONA - MILAN

Milan ima tri bode iz tri kola, a još jedna pobeda donela bi italijanskom timu siguran prolaz u narednu fazu takmičenja.

Španska Barselona je druga u grupi sa šest bodova i u sutrašnji meč ulazi posle remija sa Atletikom iz Bilbaa, dok je Milan za vikend pobedio Samdoriju sa 1:0.

Barsa će se oslanjati na kamerunskog napadača Samujela Etoa, koji je vodeći strelac u Španiji sa osam golova u devet utakmica.

Napadač Milana Filipo Inzagi i defanzivac Jap Stam neće igrati zbog povreda, a obojica će možda morati na operacije - Inzagi levog članka, a Stam tetive na nozi.

"Protiv Barselone želim da vidim naš najbolji tim, jer ništa ne smemo rizikovati", rekao je predsednik kluba Adrijano Galjani. "Ako mi izgubimo, a Šahtjor pobedi Seltik, grupa bi bila potpuno otvorena, a ja ne želim ni da razmišljam o takvoj mogućnosti".

Argentinski napadač Ernan Krespo ima problem sa mišićima, a prvi put od početka sezone za vikend je odigrao ceo meč. "Ovo je izuzetno važna utakmica. Oni će pokušati na nametnu svoju igru, a mi ćemo morati da budemo pametni i da ukrademo loptu za kontranapade", naveo je Krespo.

SELTIK - ŠAHTJOR

Šahtjor je pre dve dve nedelje pobedio Seltik na svom terenu sa 3:0, ali uprkos toj pobedi ne smatra se favoritom u sutrašnjoj utakmici.

To je verovatno zbog činjenice da je Seltik izgubio samo jednu od poslednjih 20 evropskih utakmica na svom terenu, dok je Šahtjor ostvario samo jednu pobedu u poslednjih 15 evropskih mečeva u gostima. Seltik će igrati bez Krisa Satona, Stivena Mekmanusa, Džona Kenedija, Šona Malonija, Urlika Laursena i Davida Fernandeza, koji su povredjeni.

U domaćem timu nisu sigurni i da će moći da računaju na Henrija Kamaru i Stanislava Vargu, koji takodje imaju zdravstvenih problema.

Sa druge strane, U Šahtjoru vezni igrač Razvan Rat neće putovati u Škotsku, a slomljeni nos možda će sprečiti i brazilskog napadača Brandaa da se nadje u ekipi.

Seltik je bez boda u Ligi šampiona, pa sutra mora da potraži poslednju šansu da se bar bori za Kup Uefa, dok bi Šahtjoru još tri boda, uz tri koja ima, osigurala nastavak takmičenja u Evropi, barem u Kupu Uefa.

GRUPA G - Valensija na popravnom

U Grupi G, Inter će u Milanu odigrati meč sa španskom Valensijom, dok će nemački Verder dočekati belgijski Anderleht.

INTER - VALENSIJA

Inter ima svih devet bodova iz tri utakmice, pa bi sutra mogao da pobedom obezbedi plasman u dalje takmičenje. U utakmicu Lige šampiona ulazi posle remija sa Laciom u Seriji A - 1:1, a isti rezultat i Valensija je u Primeri imala protiv Atletika iz Madrida.

Španski tim će, medjutim, biti bez veznog igrača Pabla Aimara, koji je povredio glavu u tok utakmici.

U Interu se nadaju da će Vijeri igrati, pošto je prethone dve utakmice propustio zbog povrede noge. Drugi napadač Intera, Brazilac Adrijano preuzeo je lidersku ulogu u odsustvu Vijerija.

U svakom slučaju, Inter je favorit u susretu sa Valensijom.

VERDER - ANDERLEHT

U duelu nemačkog šampiona i belgijskog Andrelehta, očekuje se samo jedno - pobeda Veredera. Pre dve ndelje, u gostima, nemački tim je slavio sa 2:1, a veruje se da će sutra biti ubedljiviji.

Domaći tim biće bez povredjenih Franka Farenhorsta i Gustava Nerija, iz porodičnih razloga odsustvovaće Patri Pasanen, a neizvestan je nastup Tima Borovskog i Angelosa Haristasa.

U Andrelehtu ne mogu da računaju na povredjene Nenada Jestrovića i Hanu Tahinen, a nisu sigurni ni za Vinsenta Kompanija, Fabrisa Erea i Mihala Zevlakova.

U dosadašnjim susretima ta dva tima, četiri puta pobedio je Verder, a samo jedanput Andreleht.

Grupa H - Poslednja šansa za Porto

Fudbaleri moskovskog CSKA biće domaćini ekipi Čelsija, dok će Porto na svom terenu igrati sa Pari Sen Žermenom, u utakmicama četvrtog kola Grupa H Lige šampiona Evrope.

CSKA - ČELSI

Čelsiju je potreban samo remi da bi obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi šampiona, pošto je prethodno upisao tri pobede. Kao prepreku imaće moskovski CSKA, tim koji su pre dve nedelje pobedili na svom terenu sa 2:0.

S obzirom da Čelsi dominira grupom, neizvesnija bitka bije se za drugu poziciju, koja takodje vodi u nastavak Lige šampiona. CSKA ima četiri boda, PSŽ 3, a evropski šampion Porto samo jedan.

"Mi ulazimo u svaku utakmicu tražeći sva tri boda i ne verujem da će se ovoga puta biti drugačije", rekao napadač Čelsija Ejdur Gudjonsen. "Zaista nam je bilo teško da protiv njih stvaramo prilike za gol, a na kraju smo ih pobedili iz dve akcije", dodao je on.

Za ovu utakmicu vlasnici kladionica nemaju dilema, i izrazitim favoritom proglašavaju Čelsi.

PORTO - PSŽ

Evropski šampion Porto, bez ključnih igrača od prošle sezone, i bez očigledno izuzetno važnog trenera Žoze Murinja, u novoj sezoni ima samo jedan bod u Ligi šampiona. Možda poslednji voz da ostanu u Evropi mogu da uhvate sutra, u duelu sa Pari Sen Zzermenom na svom terenu.

Zbog toga Portugalci i imaju više šanse na kladioničarskim listama, iako je Porto pre dve nedelje od istog ptrotivnika, u Parizu izgubio sa 0:2.

U Portu ne mogu da računaju na povredjene Nuna Valenta, Koštinju i Huga Leala, a nije siguran ni Karlos Alberton sa upalom tetive.

Iz Pariza put Portugalije neće krenuti povredjeni vezni igrač Žerom Roten.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.