LŠ: Počinje 2.kolo, Zeta u Glazgovu

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Počinje 2.kolo, Zeta u Glazgovu



U utorak su na programu prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Predstavnik Srbije, Crvena zvezda, svoj meč protiv estonske Levadije igra u sredu na Marakani, a od utakmica koje se igraju dan ranije izdvajamo gostovanje crnogorskog šampiona Zete škotskom Rendžersu. Škotski vicešampion pobedio je Čelsi sa 2:0 u generalnoj probi pred prvu zvaničnu utakmicu sezone, a kapiten Zete Janko Tumbasević nada se rezultatu koji bi crnogorskom predstavniku ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadu za prolazak pred revanš u Podgorici.

"Čeka nas teška utakmica protiv rivala koji ima neuporedivo veće iskustva na evropskoj sceni. Znamo i kakva će nas atmosfera dočekati na "Ajbroks parku", ali nadam se da se nećemo uplašiti, te da ćemo napraviti rezultat, koji će omogućiti da se nadamo da možemo da napravimo nešto više u revanšu. Imaju dosta kvalitetnih igrača, visoku posljednju liniju, a mislim da su mnogo opasni sa bokova - preko Naća Nova i Bizlija. Mislim da će njih dvojica zaigrati od početka protiv nas, tako da bi trebali da ih neutrališemo u tom segmentu igre. Vjerujem, međutim, da će biti prostora da ih ugrozimo iz kontri, ali potrebno je da što više držimo loptu u svom posjedu", izjavio je Tumbasević, a prenose podgoričke Vijesti. Meč na "Ajbroks parku" počinje u 21:05.

U utorak na teren izlaze četiri učesnika prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. Rumunska Steaua gostuje poljskoj ekipi Zaglebje Lubin u prvoj evropskoj utakmici pod vođstvom novog trenera Georgija Hadžija. Levski iz Sofije ide u Finsku gde će igrati protiv ekipe Tampere. Danski Kopenhagen dočekuje Beitar iz Jerusalima, dok ambiciozni Šahtjor gostuje jermenskom Pjuniku.

Ukupno 28 klubova boriće se u utorak i sredu za plasman u treće kolo i potencijalni duel sa nekim od velikana evropskog fudbala, čija će imena saznati u petak na žrebu u sedištu Uefe u Nionu. Evo i svih parova:

Utorak:

Pjunik – Šahtjor

Tampere – Levski

Kopenhagen – Beitar

Genk – Sarajevo

Debrecen – Elfsborg

Zaglebje – Steaua

Rendžers - Zeta

Sreda:

Crvena zvezda – Levadija

Domžale - Dinamo Zagreb

Bešiktaš – Šerif

Ventspils – Salcburg

Astana – Rozenborg

Hafnarfjordur - Bate Borisov

Žilina – Slavija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.