LŠ: Meč lopta za Junajted i Bordo

Izvor: B92, Beta, 02.Nov.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Meč lopta za Junajted i Bordo

U utorak se igraju prve utakmice četvrtog kola prve faze u Ligi šampiona, a iako su se neki timovi izdvojili, ništa još nije rešeno u grupama A i B.

U grupi A derbi se igra u Minhenu gde Bajernu gostuje Bordo. U drugom meču grupe Juventus gostuje u Izraelu kod Makabija koji još uvek nema osvojen bod, ali ni postignut gol. U grupi B utakmica između Mančester junajteda i CSKA mogla bi da odluči o prvom putniku u nokaut fazu. U drugom meču Bešiktaš će pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pobedi Volfzburg i uključi se u trku za drugo mesto.

Grupa A:

Bajern Minhen - Bordo

Makabi Haifa - Juventus


Grupa B:

Mančester junajted - CSKA Moskva

Bešiktaš - Volfzburg


Grupa A:

Bajern Minhen – Bordo: Francuski šampion je tokom vikenda pobedio u derbiju Monako i zadržao lidersku pozicuju u Ligi 1, a u Bavarsku putuje sa znanjem da bi mu pobeda skoro osigurala plasman u sledeću fazu takmičenja. Pre dve nedelje Bordo je pobedio tim iz Minhena sa 2:1 i ima tri boda više od Bajerna. Bavarci su za vikend igrali bez golova u derbiju sa Štutgartom pa sada zaostaju pet bodova za liderom Bindeslige Bajerom. Ukoliko izgube od Bordoa, moraće da se bore sa Juventusom za preostalo mesto koje vodi u drugu rundu Lige šampiona.

"Mi smo Bajern Minhen, tim koji uvek mora da pobedi, nažalost to nije uvek moguće. Međutim, ukoliko mislimo da se plasiramo u narednu rundu moramo. Bio bih srećan kada bi ovaj put utakmicu završili sa svih 11 igrača na terenu, tada bi imali dobre šanse da pobedimo. U Bordou smo sa deset, pa čak i devet igrača imali nekoliko šansi za remi. Ne smemo ni zaboraviti da je tradicija da u Minhenu dobijamo bitne mečeve”, izjavio je trener Bajerna Luj Van Gal koji je najavio da će Roben početi kao rezerva, a Toni kao starter jer ga je odmarao protiv Štutgarta.

"Ovo je bitan meč za oba tima ali mi smo sa sedam bodova u znatno povoljnijoj situaciji. Bajern je pod pritiskom, ali mi ne smemo da se opustimo i pomislimo da smo već pobedili. Želimo da pobedimo ovde, a posle pobede nad Monakom imamo i dosta samopouzdanja. Očekujemo da će Bajern krenuti snažno od prvog minuta kako bi što ranije poveo”, izjavio je trener gostiju Loran Blan.

Beta

Makabi Haifa – Juventus: ’Stara dama’ ima priliku da trijumfom u Izraelu bude jedan od glavnih kandidata za plasman u nokaut fazu LŠ. Juventus je u Torinu pobedio Makabi sa 1:0, ali je u međuvremenu pretrpeo veoma neugodan poraz u Seriji A. ’Crno-beli’ su od Napolija izgubili sa 3:2, iako su imali dva gola prednosti, nakon čega zaostaju sedam bodova za vodećim Interom.

Miran sam i posvećen svom cilju kao i pre početka sezone. Savršeno dobro znam koji su naši ciljevi i kakav potencijal imamo. Ništa se nije promenilo posle poraza od Napolija, a ja ću pokušati da izvučem maksimum iz ove ekipe. Pokušaćemo da zaboravimo duel sa Napolijem i svu pažnju da posvetimo meču sa Makabijem i postizanju dobrog rezultata u Ligi šampiona. Sav bes smo ostavili sa strane pa sad imamo samo jedan cilj, pobedu. Razumem da sam odgovoran i za pobede i za poraze i nikad ne bežim od odgovornosti. Moramo pobediti, a igrači veoma ozbiljno ulaze u meč", rekao je trener Juventusa Ćiro Ferara.

S druge strane, Makabi nema problema u domaćem prvenstvu. Iz osam utakmica osvojio je maksimalna 24 boda i već su na devet ispred prvog pratioca Hapoela iz Tel Aviva. Međutim, tim iz Haife još nije postigao gol u LŠ.

„U Izraelu smo perfektni, ali u Ligi šampiona nemamo ni jedan poen. Međutim, sada smo u boljoj formi i moramo da pobedimo Juventus. U prethodnom meču bili smo blizu postizanja gola ali to nam nije uspelo. Najefikasniji smo tim u našoj ligi i mislim da ćemo to ovaj put potvrditi i u LŠ. Juventus je veoma efikasan iz prekida pa ćemo obratiti posebnu pažnju na taj segment igre", izjavio je trener Makabija Eliša Livaj.

Tabela:

1. Bordo....................3 2 1 0 4:2 7

2. Juventus...............3 1 2 0 2:1 5

3. Bajern Minhen.....3 1 1 1 4:2 4

4. Makabi Haifa........3 0 0 3 0:5 0

Grupa B:

Mančester junajted – CSKA: ’Crveni đavoli’ imaju maksimalnih devet bodova iz prva tri kola, a u poslednjem su u Moskvi slavili minimalnim rezultatom. Mančester junajted je u poslednjem kolu Premijer lige pobedio Blekburn sa 2:0, a Ser Aleks Ferguson pred meč sa ruskom ekipom ima veliki kadrovskih problema zbog povređenih igrača. Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Park Ji Sung i Rajan Gigs će sigurno propustiti duel sa CSKA, dok je još uvek neizvestan nastup Dimitra Berbatova koji je doživeo povredu kolena u subotu.

Ferguson svakako želi pobedu protiv CSKA kao bi već osigurao nastup u narednoj rundi i tako se mogao posvetiti odbrani titule u Premijer ligi, jer već za vikend na programu je meč dva prvoplasirana tima, Mančester junajteda i Čelsija.

„Ukoliko pobedimo osiguraćemo prvo mesto u grupi. Igramo na svom terenu, a tu smo nepobedivi u poslednje vreme, što će nadam se da se i nastavi. CSKA ima novog trenera pa pretpostavljam da će mnogo želeti da pobedi na ’Old Trafordu’ kako bi popravio situaciju svog tima ali i podigao svoju reputaciju. Za njih je ovo veoma bitan meč pa će biti teško. Mi ćemo igrati bez Rija i Nemanje ali imamo Evansa i Brauna koji su vrhunski defanzivci. U tim se vraća i Flečer koji je veliki igrač pa je veoma značajan njegov povratak", izjavio je Ser Aleksa Ferguson.

CSKA je samo pet dana posle poraza od Junajteda prekinuo saradnju sa španskim trenerom Huande Ramosom koji je početkom septembra preuzeo tim. Novi trener Leonid Slutski je startovao minimalnom pobedom prethodnog petka. Međutim, šanse da pobedi u Mančesteru nisu baš velike. CSKA nije pobedio na gostovanjima u Ligi šampiona od sezone 2004-2005. Ipak, Rusi se nadaju da mogu doći do druge faze. Trenutno su treći u grupi sa bodom zaostatka za Volfzburgom.

„Ovaj meč nećemo tretirati na drugačiji način od ostalih jer CSKA ima veoma sposobne igrače. Imamo nameru da napadnemo, ali ja još uvek upoznajem tim pa će naš zadatak biti nešto teži. U teškoj smo poziciji u našoj ligi ali i dalje imamo dobre šanse u LŠ. Teško je promeniti nešto u timu u tako kratkom periodu koji nam je preostao pred gostovanje u Engleskoj. CSKA ima vrhunske igrače koji bi trebalo brzo da se prilagode mojim zahtevima ", izjavio je trener CSKA Leonid Slutski.

Bešiktaš – Volfzburg: Volfzburg nije baš najbolje počeo odbranu titule u Bundesligi, ali u poslednjih šest kola situacija se značajno popravila jer nijednom nije izubio. Ipak, tim Armina Fea je remizirao u poslednja dva kola, i to protiv poslednjeplasirane Herte (0:0) i osmog Majnca (3:3). Bez golova su igrali i protiv Bešiktaša pre dve nedelje pa u Turskoj moraju da pobede ako misle u narednu fazu. Bešiktašu je takođe trebalo vremena da uđe u pravu formu koja je do poslednje vreme impresivna. Imaju pet vezanih pobeda u Turskoj.

„Meč sa Volfzburgom je najbitniji od svih u grupi. Očekujem od svojih igrača da učine sve što je potrebno u napadu, na sredini terena i u odbrani kako bi pobedili. Želimo trijumf i nastavak takmičenja u Ligi šampiona, a u Nemačkoj smo pokazali da smo sposobni za to. Nihat, Toraman, Kojbaši, Ruštu i Telo su neizvesni za ovaj meč ali ako budu bar malo sposobni da igraju staviću ih u tim. Ali i njihov izostanak ne bi značio kraj sveta. Volfzburg jeste dobar, ali ne i veliki tim", izjavio je trener Bešiktaša Mustafa Denizli.

„Naš problem nije napad. To možete da vidite iz mečeva u kojima smo postigli mnogo golova. Imamo tri sjajna napadača, tako da ako jedan nije u formi, drugi mogu da ga zamene. Više me brine odbrana jer smo primili mnogo golova u ligi. Veoma je bitan meč sa Bešiktašem, pa od igrača očekujem mnogo bolju igru u napadu nego na meču u Nemačkoj. Mislim da će za dalji plasman biti potrebno da se osvoji više od sedam bodova. Uspeh u LŠ i Bundesligi je ključan za nas", izjavio je trener Volfzburga Armin Fe.

Tabela:

1. Mančester junajted.....3 3 0 0 4:1 9

2. Volfzburg.......................3 1 1 1 4:3 4

3. CSKA Moskva..............3 1 0 2 3:5 3

4. Bešiktaš.......................3 0 1 2 1:3 1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.