LŠ: Finale Arsenal - Barselona!

Izvor: B92, 28.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Finale Arsenal - Barselona!



U velikom finalu Lige šampiona, 17. maja u Parizu, igraće londonski Arsenal i Barselona. U drugom revanšu polufinala, Barselona i Milan odigrali su na stadionu Kamp Nou bez golova. U prvom meču, u Italiji, Barselona je slavila kao gost, rezultatom 1:0, i zahvaljujući golu Ludovika Žilija plasirala se u finale.

Već u 1. minutu Kaka je prošao po desnoj strani "kao brzi voz" i solidno šutirao u dalji ugao, ali bio je neprecizan. Dida je zicer odbranio Samjuelu Etou >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 3. minutu sa 7 metara, posle solo prodora Kamerunca. U 17. minutu Eto je imao novu veliku šansu. Posle greške na sredini terena igrača Milana i oduzete lopte, Eto je ovoga puta rešio da zaobiđe Didu, ali ni sada nije našao put lopti do mreže. Ronaldinjo je prvu šansu imao u 21. minutu. Posle solo prodora kroz sredinu, šutirao je sa 20 metara, ali preko gola. To je bio četvrti šut domaćih ka golu Dide na ovoj utakmici.

U drugo poluvreme Milan je ušao malo agresivnije, ali i dalje se činilo da je to nedovoljno da bi se ozbiljnije ugrozio gol Viktora Valdesa. U 67. minutu Ševčenko je ipak uspeo da uputi prvi udarac ka golu, i čak da zatrese mrežu, ali je Markus Merk duel Ukrajinca i Karlosa Pujola sudio kao prekršaj u napadu i gol nije priznat. Utisak je bio da je Pujol ipak sam izgubio ravnotežu i da je gol bio regularan.

U 75. minutu, Henrik Larson je posle idealnog centaršuta Etoa sa leve strane u padu uspeo da šutira glavom sa 10 metara, ali Dida je još jednom odlično odbranio. U 76. minutu dobru kontru Barse Deko je završio preslabim udarcem sa 13 metara. Do kraja utakmice Milan je stihijski napadao, Barselona se umešno branila i napadala iz kontranapada. Za 90 minuta Milan je samo jednom šutirao u okvir gola, dok je Barselona to uspela osam puta. Možda je u tome glavni razlog zašto Italijani nisu uspeli da postignu gol. Barsa je bila agresivnija i stvorila više šansi i zasluženo se plasirala u finale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.