LŠ: Farani su hit kvalifikacija – treći meč zaredom ribari bez primljenog gola

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 22:51

LŠ: Farani su hit kvalifikacija – treći meč zaredom "ribari" bez primljenog gola

Fudbaleri Ki Klaksvika odigrali nerešeno bez golova protiv prvaka Švedske na svom terenu pred revanš za sedam dana.

Podsetimo, u 1. krugu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona prvak Farskih ostrva je priredio senzaciju eliminisavši Mađarski Ferencvaroš ukupnim rezultatom 3:0.

I tada je rezultat prvog meča bio isti kao i ovaj večeras sa Šveđanima, da bi u revanšu usledio nokaut "ribara" za favorizovane Mađare.

Gotovo nestvarno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvuči podatak da je jedan tim sa Farskih Ostrva ostao nesavladan u tri utakmice u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje.

Očito, ovaj sastav, u kojem važnu ulogu igra i srpski internacionalac Deni Pavlović (ušao u drugom poluvremenu), ima nešto što nijedan drugi tim sa Farskih ostrva nije imao, a koliki su dometi ove sezone, pokazaće već okršaj koji sledi na terenu švedskog prvaka.

U još jednom meču odigranom u okviru 2. kola kvalifikacija za elitu, poslednjem za večeras, dobar rezultat ostvarila je Olimpija u gostima kod Ludogoreca - 1:1.

Elšnik je doveo Ljubljančane do prednosti u 14. minutu, da bi Jankov poravnao pred kraj poluvremena i vratio rezultat na početak.

U revanšu, oba tima krenuće od nule.

Za goste je u drugom poluvremenu zaigrao i bivši skupo plaćeni fudbaler Zvezde Nemanja Motika koji je ovog leta stigao u Olimpiju iz Laska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.