LOJD POTPISAO: Amerikanac i ZVANIČNO u redovima Zenita (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:04

LOJD POTPISAO: Amerikanac i ZVANIČNO u redovima Zenita (FOTO)

Odlazak sa Malog Kalemgdana.

Džordan Lojd i zvanično više nije košarkaš beogradske Crvene zvezde. Amerikanac se sinoć oprostio od crveno-belih i već zadužio opremu u novom klubu. Tačnije, Lojd je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zenitom iz Peterburga.

Danas u 15.00 Škotska i Češka igraju meč u kojem bi poraženi mogao već posle prvog kola da krene da se oprašta od EP, pošto su u ovoj grupi Engleska i Hrvatska. Škoti su domaćini, ali su Česi kvalitetniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - kvota na keca u Mozzartu je najveća na svetu - 2,85, dvojka je 2,90, a iks 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Škotska - Češka.

Američki bek je posle osvojene triple krune u dresu Crvene zvezde odlučio karijeru da nastavi u Rusiji, gde je sa ekipom Ćavija Paskvala parafirao saradnju na dve godine.

Posle sezone u dresu Valensije, bivši košarkaš Toronta se odlučio za Mali Kalemegdan. Prihvatio je ponudu Zvezde i od prvog jula postao igrač srpskog šampiona.

Tako je i bilo, Lojd je bio treći strelac Evrolige kao košarkaš Crvene zvezde sa 17,3 poena po meču, a na kraju je uzeo triplu krunu u crveno-belima i postao najbolji strani strelac u istoriji kluba.

Na 64 nastupa skupa je ubeležio 1037 poena, te je tako preskočio Tejlora Ročestija koji je upisao 1036 poena na 75 nastupa.

A post shared by БК «Зенит» (@zenitbasket)

Generalni direktor Zenita Aleksander Cerkovni je istakao da je dolaskom američkog šutera ozbiljno pojačan napadački potencijal.

- Sa ovim pojačanjim, najpre, planiramo da pojačamo naš napadački potencijal i mogućnosti u napadu. Ključne utakmice u sezoni za nama su pokazale da imamo problema i da samo jedan konstatan poenter nije dovoljan za bolji rezultat.

Trener Zenita Ćavi Paskval je istakao da je izuzetno zadovoljan.

- U pitanju je igrač koji je sazreo, ali još uvek ima prostora da napreduje. Jako mi je drago što je Džordan odabrao Zenit na tom putu - istakao je iskusni straget.

Lojd je uzvuđen i želi da pobeđuje. Na to se ipak navikao za kratko vreme u Crvenoj zvezdi.

- Uzbuđen sam što ću se priključiti Zenitu. Ovo je sjajan klub, a imamo i zajednički cilj - da pobedimo na svakoj utakmici u svakom takmičenju. Uveren sam da mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Posebno mi je drago što je bilo i navijača prošle sezone. Radujem se dolasku u ekipu - izjavio je Lojd.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda češka teniserka Karolina Muhova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.