LOD, Ssumday i Chaser potpisali za Team Dignitas

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOD, Ssumday i Chaser potpisali za Team Dignitas

Team Dignitas pravi veliki povratak na severnoameričku League of Legends scenu.

Organizacija je juče objavila kompletan sastav za 2017. godinu. Ekipi se priključio ADC Benjamin “LOD” deMunck, uz već najavljene korejske zvezde Kim “Ssumday” Chan-ho i Lee “Chaser” Sang-hyun.

Pomenuta trojka će igrati sa veteranima na sceni, Jang “Keane” Lae-Young i Alex “Xpecial” Chu. Dignitas se nada da će spoj korejskih zvezda sa veteranima severnoameričke lige >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti dobitna kombinacija za osvajanje Svetskog Prvenstva sledeće godine.

Yahoo novinari imali su prilike da popričaju sa novim igračima i trenerima o njihovom priključivanju ekipi Dignitas i očekivanjima ove sezone.

Na pitanje zašto se odlučio na ovakav potez, sada kad toliki broj veterana iz korejske lige (LCK) odlučuje da ostane u svojoj regiji ili se čak vraćaju iz drugih, kao što je slučaj sa velikim brojem igrača iz Kine, Ssumday kaže:

Dok sam igrao za KT Rolster, osetio sam da je meni i timu potrebna promena. Želim novo iskustvo u novom okruženju u ovom periodu svoje gejmerske karijere. Razmatrao sam opcije u inostranstvu kada mi je Team Dignitas prišao sa ponudom“.

Top lejner je poželeo da se priključi ekipi kada je video koliko su truda uložili da obezbede sve uslove kako bi Team Dignitas mogao da postane najbolja ekipa u Severnoj Americi.

“Jako sam srećan što sam deo Team Dignitas sa Chaserom i ostalim trenerima. Veoma sam zadovoljan svojim saigračima i činjenicom da je team podržan od strane NBA ekipe, koja nam je obezbedila najbolje uslove da se fokusiramo isključivo na igru“. – rekao je Ssumday

Chaser je slično komentarisao svoj dolazak u Severnu Ameriku. “Pre par nedelja bio sam učesnik IEM (Intel Extreme Masters) i mogu vam reći da je Amerika ostavila dobar utisak na mene. Kada sam dobio ponudu od Team Dignitas, bio sam počastvovan i poželeo da dođem u Ameriku kako bih stekao novo iskustvo. Ovdašnji fanovi su veoma entuzijastični, odlično navijaju za igrače i ekipe i to mi se veoma dopada“.

Novi ADC ekipe – LOD rekao je da je veliki plus organizacije Team Dignitas ime i sponzor (NBA tim Filadelfija 76ers).

Veoma je kul kada iza vas stoji NBA ekipa, “ rekao je. “I Dignitas kao brend postoji već dugo, oni su jedna od najstarijih esport organizacija“.

Takođe je izrazio zadovoljstvo što će mu duo partner na bot lejnu biti Xpecial. “On je veoma samouveren momak,“ kaže LOD. “Xpecial je tip igrača koji čini suprotno od pucanja pod pritiskom i počastvovan sam što ću imati priliku da igram sa ovakvim igračima. Mislim da ćemo sa ovom ekipom moći da budemo u top 3 i plasiramo se na Svetsko“.

Pored novih igrača, tim je doveo i dvojicu korejskih trenera sa dobrim “pedigreom”. Treneri Jung Su Kim i Jae Seok Park imaju trenerska iskustva iz Azije, dok Kim dolazi iz ekipe Samsung Galaxy, ovogodišnjeg finaliste Svetskog Prvenstva.

Biće zanimljivo videti kako će se novi tim uklopiti. Tim trenutno bootkampuje u Koreji i treneri su postali svesni problema u komunikaciji. “Plan je da ekipa govori samo na engleskom jeziku tokom treninga i mečeva: Imamo set pravila“, rekao je Kim. “Pričaćemo engleskim jezikom dok treniramo i koristićemo određene reči što je mnogo efikasnije nego oslanjanje na Keana da prevodi. Fokusiranje na govor zajedničkim jezikom će ojačati celu ekipu“. Ovo će biti veoma važno za stvaranje pozitivne atmosfere u timskoj kući, ali i za njihove buduće esport karijere“.

Što se stila igre tiče, Kim želi da ekipa prati Korejski stil. “Posmatraćemo snimke iz korejske lige i odatle ćemo učiti više o njihovom načinu igranja“. Bez obzira na potencijal koji timu donosi zvezda kao što je Ssumday, Kim će insistirati da tim ne igra sa mentalitetom jedne zvezde, već želi da cela ekipa igra kao jedan.

Dignitas je napravio sklop talentovanih igrača, iskusnih trenera, okupljenih u jakoj ogranizaciji. Ukoliko budu iskoristili potencijal koji imaju, uskoro bi Team Dignitas mogli videti na stazama stare slave.

Sastav ekipe Team Dignitas za sledeću sezonu izgleda ovako:

Top: Kim “Ssumday” Chan-ho

Jungle: Lee “Chaser” Sang-hyun

Mid: Jang “Keane” Lae-young

AD carry: Benjamin “LOD” deMunck

Support: Alex “Xpecial” Chu

Treneri: Kim Jung-su i Park Jae-seok

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.