LN: Srušene Amerikanke, Srbija na F6

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2018, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LN: Srušene Amerikanke, Srbija na F6

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbija startovala je pobedom na turniru petog vikenda, poslednjeg u glavnoj rundi Lige nacija, koji se održava u Argentini pobedom nad vodećom ekipom SAD 3:1 i na taj način obezbedila plasman na finalni turnir u Kini.

Amerikanke su igrale u najjačem sastavu, stoga su ušle u ovaj meč kao favoriti, posebno jer je Srbija u Argentinu doputovala bez selektora Zorana Terzića i nekoliko standardnih igračica, među njima i Tijane Bošković. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ono što se videlo kod vodeće ekipe Lige nacija je umor zbog veoma dugih putovanja, pri tom u svakom meču su igrale u najjačem sastavu.

Srpkinje su bile tokom sva četiri seta bolji rival, a samo su u drugoj polovini drugog seta imale ozbiljniji pad i ispustili šest poena prednosti i na kraju izgubile taj set. U preostala tri Srbija je jednostavno bila brutalna i ukupno slavila 3:1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:18). Ovom pobedom Srbija je obezbedila plasman na Fajnal Siks koji će se održati od 27. juna u Kini.

Kod reprezentacije Srbije najbolja je bila Bojana Milenković sa 22 poena, a odlična je bila i Ana Bjelica sa dva poena manje. Kod Amerikanki Mišel Barč-Hakli zabeležila je 24 poena.

Srbija je ovom pobedom izbila na deobu trećeg mesta sa 10-3, koliko ima i četvrta Holandija, ali Srbija ima 31 bod, tri više od Holandije, uz velike šanse da sa dve pobede protiv Južne Koreje i Argentine bore čak i za neku višu poziciju, s obzirom da vodeći tandem SAD i Brazil imaju samo po pobedu više. SAD su na prvoj poziciji sa 34 boda, dok Brazil ima isti broj bodova kao i Srbija.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije na finalnom turniru LN

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2018

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na finalni turnir Lige nacija u Nanđingu nakon što je večeras u Santa Feu pobedila selekciju SAD sa 3:1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:18) u utakmici prvog kola petog vikenda...Srbija je upisala desetu pobedu u premijernom izdanju Lige nacija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.