LK: Junajted i Vigan u polufinalu

Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LK: Junajted i Vigan u polufinalu



Fudbaleri Mančester Junajteda i Vigan Atletika plasirali su se u polufinale Liga kupa Engleske (Karling kup).

U četvrtfinalnim mečevima Junajted je kao gost pobedio Birmingem Siti 3:1, dok je u duelu lokalnih rivala Vigan bio bolji od Bolton Vonderersa 2:0.

Drugu pobedu u Birmingemu za tri dana tim Ser Aleksa Fergusona izborio je posle totalne dominacije u trajanju od 90 minuta. Golova na poluvremenu nije bilo, ali domaćin u nastavku nije izdržao ni 40 sekundi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sjajna akcija Garija Nevila i Park Đi-Sunga završena je centaršutom Ronalda za Luja Sahu i 0:1. Korejac je samo četiri minuta kasnije i sm zatresao mrežu domaćina (prvi gol u dresu Junajteda), da bi Saha posle sat vremena igre pokazao potencijal, primivši loptu levom nogom, pre neodbranjivog udarca desnom sa 15 metara. Jedini gol za tim Stiva Brusa postigao je Jirži Jarošik, na centaršut Džermejna Penanta.

Meč na JJB stadionu rešen je pred odlazak na odmor - u 40. minutu Džejson Roberts postigao je prvi, a pet minuta kasnije i drugi gol za tim Pola Džuela. Vigan je tako potvrdio izlazak iz negativne serije (pet poraza od pet najjačih britanskih ekipa pre vikend pobede nad Čarltonom).

U sredu se igraju preostala dva meča Karling kupa. Midlzbro na Riversajdu dočekuje ekipu Blekburna, dok je jedini meč bez učesnika iz Lankašira duel trećeligaške ekipe Donkaster Rovers i londonskog Arsenala. Meč će biti odigran na stadion Belle Vue u južnojorkširskom gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.